Skal det være en 10. klasse med en bestemt studieretning – skal det være en 10. klasse, hvor du samtidigt får taget grundforløb på en erhvervsuddannelse – eller skal det være en 10. klasse, specielt tilrettelagt ud fra dine behov?
Mulighederne er mange, og derfor holder UngOdense også digital informationsaften for unge, der overvejer at fortsætte skolegangen efter 9. klasse i et af Odenses 10. klasse-tilbud.
Det kan være svært at vælge, hvilken retning du skal gå, når den sidste karamel er kastet på sidste skoledag i 9. klasse. Derfor laver UngOdense også en digital udgave af et informationsmøde om hele den brede vifte at 10. klasse-tilbud. Filmen, der er tilgængelig fra 13. januar kl. 17 erstatter dermed igen i år det fysiske informationsmøde af hensyn til at undgå smittespredning.
En del unge føler sig klar til at gå i gang med en ungdomsuddannelse efter 9. klasse, mens mange andre har glæde af et ekstra år til at beslutte sig i.
10. klasse er godt år for jer unge mennesker til at modnes i. Her møder I unge fra hele byen og kommer i klasse med andre, end dem I har gået med de første år af skolen. Nogle vælger at dyrke deres interesse for et særligt felt i 10. klasse, mens andre benytter chancen for at snuse til noget helt nyt. Det giver gode muligheder for at være nysgerrig på sig selv, sine nye kammerater og ikke mindst på hvilken vej, I vil gå i fremtiden.
Børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen
I filmen, der ligger på UngOdenses hjemmeside, kan du høre om hele 18 forskellige tilbud:
10. klasse med studieretning
Der er syv forskellige studieretninger at vælge i mellem.
– Camp10 i Ungdomshuset: Global, The Arts og 10.mix.
– NBA10 på Niels Borhs Allé 210: Sport & E-sport, Psykologi & Samfund, Teknologi & Science og 10.mix.
– Hjalleseskolen: Sport, Elite & Event
Kombineret 10. klasse
UngOdense tilbyder i samarbejde med erhvervsuddannelserne en række kombinerede 10. klasse-tilbud med hver deres erhvervsuddannelsesprofil. I et kombineret 10. klassetilbud aflægger du både folkeskolens 10. klasse eksamen og afslutter grundforløb 1 på erhvervsuddannelsen. Du kan altså fortsætte direkte på erhvervsuddannelsens grundforløb 2. efterfølgende.
– Syddansk Erhvervsskole: Byggeri & Industri 10, Digital10 og Style10
– Kold College: Choice10
– Tietgen Business: Digital Markedsføring & Design, Event og Innovation
Et 10. skoleår i et mindre og trygt fællesskab
Elever med særlige personlige, sociale eller faglige behov kan tilbydes et særligt tilrettelagt skoleår i 10. klasse. Ud fra din uddannelsesplan og særlige behov laver skolens leder, din forældremyndighed, dig selv og UU-vejlederen aftale om et særligt undervisningsforløb, der omfatter undervisningsfag, din deltagelse i brobygning og praktik og dine vilkår ved afgangsprøverne.
Du kan vælge Dagskolen i Danmarksgade 10D, EUD10 på Munkebjergvej, Huset på Blangstedgårds Allé 93 og Job10 på Niels Bohrs Allé 210.
Leder af UngOdenses 10. klasser, Kristina Munk, er glad for at kunne tilbyde unge mennesker i Odense så mange forskellige retninger at gå, når det det gælder om at finde vej til job og uddannelse. I nuværende skoleår er det 375 unge, der går via UngOdenses 10. klasser.
De mange muligheder betyder, at der næsten sikkert vil være en 10. klasse, der passer lige nøjagtigt til dig. Omvendt kan du som udgangspunkt let være i tvivl om, hvad du skal vælge. Derfor er det også en god idé at høre om de forskellige retninger, og så vil vi fra UngOdense også efterfølgende rigtigt gerne svare på spørgsmål, der kan hjælpe dig med at blive afklaret om, hvad der er det bedste valg for dig.
Kristina Munk, leder af UngOdenses 10. Klasser.
- Du kan finde en samlet oversigt over 10. klasse-tilbuddene her
- Udover den fælles infofilm, er der også lokale informationsaftener om de enkelte 10. klasse-tilbud: Se liste her.
MitOdense – det, der samler os