fbpx

Omkring 490 odenseanere i udsatte positioner har nu fået det første vaccinestik, siden første corona-vaccine blev givet i Bykirkens lokaler i slutningen af marts.

Cirka 320 af borgerne har fået andet stik, og forventningen er nu, at alle i målgruppen er færdigvaccinerede inden månedens afslutning.  I tæt samarbejde mellem byens sociale organisationer og kommunen er der skabt en smidig løsning, så det er nemt for borgerne at blive vaccineret.

Hvordan får man bedst bredt vaccinationer mod corona ud til borgere, der hverken er flittige gæster hos egen læge eller gode til at tjekke e-boks dagligt? Det er en af udfordringerne for at udbrede corona-vaccinen blandt de udsatte borgere i Odense, som er sårbare på grund af f.eks. hjemløshed og stofmisbrug.

Løsningen er et tæt og smidigt samarbejde mellem de institutioner og organisationer, der i forvejen løbende samarbejder på området. Borgere med en fast gang på byens varmestuer, væresteder og behandlingscenter får simpelthen hjælp og vejledning af de medarbejdere og frivillige, som de kender i forvejen. På den måde er det trygt og enkelt at få vaccinen.

Selve vaccinationerne bliver givet i Bykirkens lokaler, som ligger midt imellem Reden, Kirkens Korshærs varmestue i Østergade og Behandlingscenter Odense. 

Gadens folk skal naturligvis sikres adgang til vaccinen, og det er fedt, at vi som by står sammen om at skabe en enkelt og fleksibel løsning. Det kan kun lade sig gøre, fordi vi har et godt og tæt samarbejde mellem de forskellige aktører på området her i Odense, og jeg vil gerne kvittere for den store indsats, der er leveret hele vejen rundt fra Kirkens Korshær, Reden og Bykirken, og også fra de kommunale medarbejdere.

Beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro. 

Første vaccination til de udsatte borgere blev givet tirsdag den 23. marts, og oprindeligt var det planen, at der skulle vaccineres over 12 uger, men da regionen siden har frigivet flere doser end forventet, så vil de sidste stik nu være givet den 25. maj. 

Borgerne på plejehjemmet Dannesbohus er færdigvaccinerede, ligesom en stor del af beboerne på forsorgshjemmet St. Dannesbo. 

MitOdense – det, der samler os