fbpx

Dagplejeren starter sin arbejdsdag på ladcyklen og henter så “sine” børn en efter en på ruten, som slutter i dagplejerens hjem

Odenses første trilledagplejer trådte i pedalerne for første gang i april 2019. Siden er fire mere kommet til, og i løbet af foråret hopper yderligere to Odense-dagplejere med på vognen. Idéen har vakt interesse rundt om i landet – i sidste uge havde den første cykeldagplejer i Randers premiere.

På den måde får en del familier en mere rolig morgen, hvor de ikke skal stresse ud ad døren – måske kan mor eller far endda træffe det miljøvenlige valg at cykle på arbejde bagefter i stedet for at være nødt til at køre i bil for at aflevere junior. Ordningen bygger på frivillighed og fleksibilitet, og indtil nu har vi kun fået positiv respons fra de involverede forældre og dagplejere.

Idémand bag trilledagpleje, Svend Degn, der også er leder af den kommunale Dagpleje Vest i Odense. 

Trilledagpleje kan lade sig gøre, når både dagplejeren og alle tilknyttede forældrepar synes, at det er en god idé. Den ottende trilledagpleje i Odense har også meldt sig klar. Projektet evalueres løbende af Odense Kommune.

Det er dejligt at møde tilfredse forældre, glade og nysgerrige børn med farve i kinderne og ikke mindst en motiveret dagplejer, der er glad for at starte dagen med en fælles oplevelse for børnene. Sådan en cykeltur giver anledning til mange gode snakke.

Børn- og Ungerådmand i Odense, Susanne Crawley Larsen

MitOdense – det, der samler os