Frivilligcenter Odense fejtede 30-års jubilæum, og i samme forbindelse blev vinderen af Ildsjæleprisen 2020 kåret. Men for første gang var der ikke bare én, men hele TO vindere af Ildsjæleprisen
Fyns Døveforening og Red Barnet Odense, fik lige mange stemmer og tog dermed en delt førsteplads.
Odense Kommune har for 14. gang uddelt Ildsjæleprisen til en frivillig social forening, der igennem det seneste år har gjort en særlig indsats for Odenses udsatte og sårbare grupper.
På grund af Covid-19 er FrivilligGalla, hvor Ildsjælepriserne ellers plejer at blive uddelt, aflyst. I stedet blev vinderne af Ildsjæleprisen kåret ved Frivilligcenter Odenses 30-års jubilæum onsdag den 18. november. Kåringen blev streamet online fra Frivilligcenter Odenses Facebookside, så der var rig mulighed for at følge med i festlighederne hjemmefra.
Ildsjæleprisen blev traditionen tro overrakt af borgmester Peter Rahbæk Juhl til en frivillig social forening, der i særlig grad har været med til at gøre en forskel for en gruppe socialt udsatte eller sårbare mennesker i Odense.
På baggrund af indstillinger fra offentligheden var der udpeget tre nominerede til Ildsjæleprisen: Multihuset KIK IND, Fyns Døveforening og Red Barnet Odense.
Hele to vindere af Ildsjæleprisen 2020!
I år skulle prisen ikke kun gå til én – men hele to – vindere! Borgmester Peter Rahbæk Juel kunne nemlig afsløre, at Fyns Døveforening og Red Barnet Odense havde fået præcis lige mange stemmer, og begge foreninger blev derfor hyldet som vinderne af Ildsjæleprisen 2020. Vinderne løber ikke kun med æren, men modtager også 25.000 kr. til deling.
Det er en stor anerkendelse at blive nomineret og også at vinde prisen! Nu hvor vi har vundet prisen tror vi endnu mere på, at vores aktivitetscentertilbud er et godt og vigtigt tilbud, der gør en forskel for andre.
Aktivitetsleder for aktivitetscentret i Fyns Døveforening, Malene Melander
Fyns Døveforenings frivillige brænder for at nå ud til sårbare døve, der føler sig ensomme og isolerede. Gennem aktiviteter i foreningen kan døve og tegnsprogsbrugere møde ligesindede og skabe et socialt netværk, så ensomheden og isolationen mindskes. Desuden ønsker Fyns Døveforening at skabe mere fokus på denne gruppe af mennesker og styrke deres følelse af, at de har en værdi i hverdagen, og at de har noget at bidrage med som samfundsborgere på lige fod med andre.
Red Barnet Odense omstillede sig hurtigt under Coronanedlukningen i foråret, så de straks kunne hjælpe sårbare og udsatte familier og børn på nye måder. Foreningen lavede bl.a. hjælpepakker til familierne, og de frivillige har løbende været i kontakt med familierne og hjulpet dem, så de ikke har følt sig alene.
Det betyder meget for os at vinde prisen, og vi er enormt glade og stolte! Vi er glade for, at der bliver sat pris på vores arbejde, og det mærker vi også, når vi er ude hos børnene. Jeg er mest glad på de andre frivillige i foreningens vegne. Vi har været ude med krea-pakker til familierne under corona, og lige om lidt skal vi ud med julehjælp til børnene. Jeg er også glad for, at vi nu har vi mulighed for at invitere børnene til en kæmpe fest, når corona er ovre.
Formand for Red Barnet Odense, Sara Ekknud Windell
Tidligere modtagere af Ildsjæleprisen
2016 Foreningen 2 timer om ugen
2011 Foreningen Frivillige i lokalområde 3
2010 NEFOS, Netværket for Selvmordsramte
2009 Center for Seksuelt Misbrugte
2008 Landsforeningen for udbrændte
2007 Havebæks Venner
Læs mere om Ildsjæleprisen her.
MitOdense – det, der samler os