fbpx

Inden længe skriver vi 2021 og mange incl. MitOdense kigger spændt ind i det nye år. Hvilket år går vi i møde? Kan vi kommer til Tinderbox eller andre festivals? De arbejder alle på en løsning.

Leder af formand og redaktør, Hannibal Klok

Vi nærmer os afslutningen af 2020 i Odense. Et meget oplevelsesfattigt år, hvor de største oplevelser har været forbundet med begrænsninger og utryghed. Men hvad har vi været mest utrygge ved? Var det at blive smittet med corona eller at oplevelsen ikke levede op til vores forventninger?

Vi kom ikke i Tusindårsskoven til Tinderbox eller Grøn Koncert på Dyrskuepladsen samt mange andre.

Alle arrangører havde ellers skabt de bedste forudsætninger for en sikker oplevelse til forskellige begivenheder i løbet af 2020, men i mange tilfælde blev der aflyst i sidste øjeblik eller det var svært at få solgt billetter. Selv til koncerter på Dok.5000 med Medina, Tim Christensen og Magtens Korridorer var det svært at få solgt 500 billetter.

Odense MitOdense

Usikkerheden
Der ligger uden tvivl en kombination af de to muligheder. Usikkerheden om arrangementet overhovedet bliver gennemført, risikoen ved at blive smittet og selve oplevelsen ved at deltage. Helt ærligt, hvem kan forestille sig en koncert med Magtens Korridorer, hvor forsanger Johan Olsen skråler i gennem, og du er plantet på en stol og efter reglerne ikke sådan rigtig må skråle med. Det giver bare ikke den super gode oplevelse.

Nu står vi og kigger mod julen og nytår 2020. Jeg må være ærlig og sige, at det ser noget trist ud. Hvad skal vi lave? Vi kan købe en masse gaver, men kommer vi til at holde jul med dem vi gerne vil? Tør vi? Vil vi have på samvittigheden, at vi har smittet Olde i familien? Der er vildt mange spørgsmål, som er utrolige svære at tage stilling til.

Hvad med Tinderbox i 2021 – bliver det til noget?
Vi ved at Kashmir kommer, men ellers har vi ikke hørt noget. Smukfest og Roskilde har meldt navne ud til sommerens store oplevelser. Det giver selvfølgelig ikke garanti for gennemførelse, sådan som verden ser ud i øjeblikket.

Netop den usikkerhed skal der arbejdes meget med, for hvordan bliver det at gå til festival 2021? Kan du forestille dig at stå tæt sammen foran rød scene i Tusindårsskoven og skråle med? Eller glemmer vi det, når musikken spiller, alkoholen sætter ind og vaccinen er på plads?

Tinderbox og de andre festivals i landet er i dialog med hinanden og politikerne. Der skal nemlig ske noget. Der skal laves en plan. Det er ikke kun Tinderbox, der mister en stor omsætning.

Der er over hundredtusinder af billetindehavere samt de mange artister, store og små leverandører og frivillige organisationer, som har deres primære indtægt gennem de mange festivals hen over sommeren.

Lige nu kigger de med i den forbindelse med arbejdet omkring tilladelse til afholdelse af EM i Håndbold. Her er hurtigtest til screening en del af en større plan for gennemførelse, hvor det offentliges testkapacitet tages i brug før, under og efter arrangementer. Måske kan en tilsvarende model som EM i Håndbold blive en løsning, hvor hurtigtest til screening er en del af en større plan.

Jeg håber på et oplevelsesrigt 2021, hvor vi sammen kan skabe de gode minder og ikke hver for sig.

MitOdense – det, der samler os