fbpx

H2Odense og Fishing for Life er gået sammen om at afholde Danmarks første svømme event (Svøm for en sag) til fordel for Kræftens Bekæmpelseskampagnen Kræft er ikke for børn.

Dagens formål er at samle ind til kampagnen og kombinere børn og unges glæde ved vandaktiviteter med indsamlingen. Dagen vil desuden være grobund for at styrke dialogen om svære emner, som kræft, mellem familier og i foreningsklubber.

Eventet finder sted ved Odense Universitets Svømmehal, Moseskovvej 49, 5230 Odense M, lørdag d. 12. marts 2022 mellem 12:00-18:00.

H2Odense vil bruge dette event til at skabe en stærk foreningskultur, hvor samfundsansvaret er i fokus. Samtidig kan eventet bruges til at inddrage børn og unge i fundraising for en god sag, samt lære dem at være en del af en større sag. De ønsker tillige at eventet skal være et rum for dialog for de svære samtaler, hvor sagen om kræft kan formidles til de yngste, mellemste og ældste deltagere, og hvor der åbnes op for snak om det svære – på en positiv måde.

De har valgt at dette event skal indsamle penge til Kræft er ikke for børn, da kampagnen passer godt ind i deres identitet som en forening for særligt børn og unge. De aktivitetstilbud de derfor tilbyder på dagen, tager udgangspunkt i hvad de i H2Odense tilbyder.

H2Odense ønsker at inddrage deres medlemmer mest muligt, så derfor er det også medlemmerne, som driver indsamlingen både før og under eventet. Svømmere i konkurrenceafdelingen vil sikre den forudgående indsamling af sponsorater til auktionen, som kan være støttet af f.eks. familie, venner, bekendte eller firmaer. Eksempler herpå er materielle sponsorater eller pengesponsorater på vandaktiviteter på dagen såsom antal meter svømmet i et givent tidsrum, antal personer igennem forhindringsbanen eller antal deltagere i kunstsvømningsaktiviteterne. Der kommer også penge fra indtægten fra madboderne, auktioner og sponsorater samt private bidrag i løbet af dagen.

H2Odense er Fyns største svømmeklub med op mod 2000 medlemmer lige fra babysvømning til ældre motionshold. Klubben består af fire afdelinger: svømmeskole, konkurrence, kunstsvømning og vandpolo. I klubben ser man på vandsport som et grundlag hvor det enkelte medlem både har mulighed for at deltage varierede fysiske aktiviteter og kan opnå deltagelse i sociale fællesskaber.

H2Odense har bedt David Lind Nordby fra Fishing For Life om støtte som medarrangør af det forstående event. Davids store erfaring inden for kræftsagen, bland andet Næstformand til Stafet For Livet Odense og ansvarlig til Tænd et lys – Knæk Cancer 2021, er en uundværlig hjælp for Svøm for en sag.

Fishing for Life er en velgørenhedsforening, som samler ind til Knæk Cancer og Kræftens Bekæmpelses kampagnen “Kræft er ikke for børn”. Foreningens koncept er non-profit og en fælles indsats. Siden 2018 har Fishing For Life hjulpet med en samlet indsamling til Kræftsagen på mere end 680.000 kr. Formanden David Nordby har i år vundet GF-ildsjælepris Odense.

Gratis event

Eventet er gratis og byder på en række aktiviteter i vandet, hvor alle kan deltage eller man kan overvære sjove og anderledes vandudfoldelser. Aktiviteterne er inddelt efter alder, tema og sportsgrene. Der indbydes til både at prøve kunstsvømning, vandpolo, stilartssvømning og motionssvømning samt en masse leg og livredning for de mindste. Der vil blive afholdt to liveauktioner, hvor større og mindre sponsorater er på bud. I svømmehallens cafeteria vil der være en her-og-nu auktion, som er åbent gennem hele arrangementet.

Mad og drikke

Udenfor svømmehallen vil det være muligt at købe mad og drikke fra Fynbo Pølsers Foodtruck og Thaivogn. Alt mad og drikke kan nydes i de opstillede festtelte fra Fyns Stilladser. To gange i løbet af dagen byder Fynbo Pølser på mad i form af helstegt pattegris, hvor man kan få en tallerken med helstegt fynsk pattegris, flødekartofler og årstidens salat og flute/m. smør til 125 kr./voksen (15 år+) og 75 kr. barn (7-14 år). Børn under 6 år spiser gratis, så længe der også er en betalende voksen med.

Musik

John Mogensen JAM byder alle op til dans med sange fra den folkekære John Mogensen og GBLive – Groovy Business spiller masser af fede hits fra Danmark og udlandet. Desuden vil der i løbet af dagen være besøg af den kendte Youtuber Zebastian Bach (Alpaca King), maskotter fra hele landet, samt en repræsentant fra “Kræft er ikke for børn”-kampagnen holder tale.

Er du forhindret kan du følge med online, da arrangementet bliver livestreamet i 4K af ProSonas, som er en af Danmarks mest erfarne firmaer inden for livestreaming af events.

Følgende organisationer støtter eventet Svøm for en sag: 

Odense Kommune, Dansk Svømmeunion og Kræftens Bekæmpelses kampagnen “Kræft er ikke for børn”.

Følgende større sponsorer støtter på nuværende tidspunkt eventet: 

Dansk Svømmeunion, Fynbo Pølser, ProSonas, John Mogensen JAM, GBLive – Groovy Business, Leos Legeland, Jumping Fun, BK Vestfyn, Fyns Stilladser, Mjødladen og lyd og lys bliver leveret af Play-2 Lyd & Lys.

MitOdense – det, der samler os