fbpx

By- og Kulturudvalget har tirsdag besluttet at give mulighed for etablering af op til 100 ladestandere centralt i Odense frem mod udgangen af 2021

Firmaet Clever har allerede vist interesse, og de forventer at opstille 27 nye ladestandere i byen, som kan dække opladning af 54 elbiler.

Antallet af elbiler er fordoblet i Odense gennem de seneste år, men benzin- og dieselkøretøjer er stadig langt de mest almindelige. Odense Kommune ønsker at gøre det lettere at vælge elbilen, og det kræver, at der er en god infrastruktur af ladestandere, så flere får mulighed for at oplade deres bil.

I en storby som Odense er det langt fra alle borgere, der har mulighed for at oplade på egen adresse, og det øger behovet for ladestandere på offentlig vej. Med tirsdagens beslutning har By- og Kulturudvalget åbnet for etablering af op til 100 ladestandere centralt i Odense i 2020 og 2021.

Vi skal i mål med den grønne omstilling, og her betyder det noget, at vi får flyttet flere fra almindelige biler til elbiler. Men det er klart, at der er ikke meget ved at have en elbil, hvis den ikke kan blive ladet op. Derfor skal vi have sikret en ordentlig infrastruktur, så det bliver et lettere og reelt valg for flere i Odense. Derfor er jeg både glad for udvalgets beslutning om at åbne for op til nye 100 ladestandere mere centralt i byen, og for at Clever står klar til at etablere de første af dem.

By- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt

Clever planlægger i første omgang at opstille 27 nye ladestandere, og virksomheden forventer at søge om tilladelse til opstilling af flere ladestandere inden udgangen af 2021.

Odense er ikke bare en smuk og historisk by. Byen ligger også centralt i hjertet af Danmark, hvor de nye ladepunkter til elbilerne vil gøre det nemmere for odenseanerne og byens gæster at lade bilen. Og Clevers investeringer i Odense og omegn stopper ikke her, for hele området er med til at binde Danmark sammen.

Clever, direktør Casper Kirketerp-Møller.

Clever er allerede til stede i Odense med 17 ladestandere, og de håber at have nye ladestandere i drift til i løbet af andet kvartal af 2021, hvis alt går vel. By- og Kulturforvaltningen har udpeget placeringerne, som kan ses på kortet.

MitOdense – det, der samler os