fbpx

Sommerferien står for døren, og på Danmarks Jernbanemuseum er der masser af gode oplevelser for hele familien

Kør med veterantog, veteranbus og minitog. Løs sjove opgaver for hele familien rundt på museet, hør fortællinger om det røde lyntog og vores store drejeskive, og læn jer tilbage og nyd en god film fra jernbanehistorien

ODIN for fuld damp

Det er en helt speciel oplevelse for både børn og voksne, når I står tæt på et opfyret damplokomotiv. Trækkraften leveres af damplokomotivet ODIN, der er en 1:1 køreklar kopi af Danmarks første lokomotiv fra 1846. Der fløjtes til afgang hver tirsdag, onsdag og torsdag.

Med veteranbus rundt i Odense

Hver mandag og fredag i uge 26-31 står vores chauffør klar til at tage børn og voksne med på en tur rundt i Odense i museets flotte DSB-bus. Den er fra 1966 og har været i drift i Odense frem til 1987. Bussen kører begge dage i tidsrummet kl. 11-14, og en tur varer ca. 20 minutter.

Drejskiveshow og adgang til det røde lyntog

Alle dage i sommerferien er det også muligt at opleve museets drejeskive i funktion. Drejeskiven bruges stadig aktivt på museet, når vi flytter vogne eller lokomotiver fra ét spor til et andet. Der er i alt 21 spor i den gamle rundremise fra 1954, som i dag huser museets udstillinger, men som oprindelig var depot for DSB og de nordfynske privatbaner.

Som noget helt særligt åbner vi for det ikoniske røde lyntog, hvor har publikum normalt ikke adgang. Det er muligt at komme ind i det røde lyntog to gange dagligt og samtidigt få fortællingen om, hvordan åbningen af den gamle Lillebæltsbro i 1935 og introduktionen af lyntoget var revolutionerende for jernbanedriften i Danmark og havde stor betydning for folk, som skulle fra Jylland til København og omvendt. Deres rejsetid blev meget kortere. F.eks. tog det kun 6½ time fra Ålborg til København med det nye lyntog mod hele 10½ time tidligere.

Der er aktiviteter hver dag 26. juni – 8. august, og alle aktiviteter er er inklusiv i entréen. Vi har åbent alle dage kl. 10-17.  Hele sommerprogrammet kan ses på www.jernbanemuseet.dk

MitOdense – det, der samler os