fbpx

For mange venter sommerferien lige om hjørnet. Nogle skal i sommerhus. Andre bliver hjemme i Odense og tager turen til de fynske strande, når vejret er til det. Men et lille afbræk er også godt

På Danmarks Jernbanemuseum kan du f.eks køre med veterantog for fuld damp tirsdage, onsdage og torsdage i uge 27-32. Det er en helt speciel oplevelse for børn og voksne.

Trækkraften er ODIN – museets kopi af Danmarks første lokomotiv fra 1846. Det har taget 14 år at bygge ODIN, og i september 2018 stod lokomotivet klar. Det er bygget helt fra bunden og uden det originale lokomotiv fra 1846 som pejling. Det er en fantastisk præstation, da de originale tegninger er gået tabt, og det oprindelig ODIN er ophugget. De enkelte dele til ODIN er produceret af specialhåndværkere, og ODIN er bygget med stor indsats fra museets frivillige.

Odense Jernbanemuseum

Du kan få en tur i de smukke, gamle vogne på museets egen banestrækning. Det emmer af historie og nostalgi, når I står tæt på det store damplokomotiv, indhyllet i røg, damp og en duft af kul.  

Der fløjtes til afgang hver halve time i tidsrummet kl. 10.30-15.30, dog ikke kl. 12.30, hvor lokomotivføreren holder frokostpause. En tur varer ca. 10 minutter. Kørsel med veterantoget er inkluderet i entréen. Der kan være dage, hvor ODIN ikke er trækkraft. I stedet vil det være damplokomotivet K 563 fra 1899.

MitOdense – det, der samler os