fbpx

Når vintermørket sænker sig over Den Fynske Landsby, og duften af and, rødkål og varme krydderier breder sig fra køkkenet på Sortebro Kro, ved man, at julen nærmer sig.

I mere end 25 år har den ikoniske gourmetrestaurant været samlingspunkt for fynboer og gæster langvejs fra, der søger en smag af ægte dansk juletradition – tilberedt med kærlighed og håndværk.

Nu åbner værtsparret John og Melina Kofod dørene til kroens julehemmeligheder. For første gang deler de opskrifterne på nogle af de mest elskede retter fra det berømte julebord i en ny og smuk kogebog.

Bogen indeholder mere end 80 opskrifter, alle gennemprøvede og tilpasset det almindelige køkken, så enhver kan skabe lidt af Sortebro Kros magi derhjemme. Samtidig byder den på fortællinger fra kroens stamkunder, medarbejdere og kulturpersonligheder – og ledsages af stemningsfulde fotos taget af den prisbelønnede fotograf Claes Bech-Poulsen.

Vi deler opskrifterne på nogle af vores mest elskede juleretter og kommer også med vores bedste råd og små genveje. Opskrifterne spænder fra klassikere til moderne fortolkninger – fra julecocktails og julesmåkager til flæskesteg med sprød svær, glaseret skinke, svampepaté og risalamande.

John Kofod, Sortebro Kro

For John og Melina er julen først og fremmest en tid for fællesskab og kærlighed til god mad.

Julens sande højdepunkt har for os altid været maden. Mad, der er tilberedt med varme og omhu, skaber glæde på tværs af landegrænser. Det oplevede vi tydeligt, da vi serverede kroens julebord for Den Kongelige Danske Ambassade i Tokyo. Det blev en eventyrlig og magisk kulturudveksling.

John Kofod, Sortebro Kro

Netop mødet mellem dansk og japansk julekultur får et særligt afsnit i bogen. Her fortælles historien om, hvordan Sortebro Kro blev inviteret til at bringe den danske jul til Japan – og hvordan besøget også førte dem forbi Funabashi H.C. Andersen Park i Odenses japanske venskabsby.

Åben reception den 14. november

Kogebogen lanceres ved en åben reception på Sortebro Kro fredag den 14. november, hvor alle er velkomne til at møde holdet bag bogen, få et signeret eksemplar og smage på nogle af de retter, der har gjort kroens julebord til en klassiker.

MitOdense – det, der samler os

MitOdense anvender cookies. Ved at bruge mitodense.dk, har vi behov for at du godkender vores brug af cookies på siden. Cookies er lovpligtigt at informere om og med til at gøre din oplevelse bedre.   Læs mere