fbpx

Frivilligcenter Odense hyldede de frivillige kræfter i Odense

Vinderne af Den Bæredygtige, Holdspilleren og Kickstarteren modtog en statuette, diplom, gavekurv og 5000 kr., som er sponsoreret af Odensekalenderen. Vinderen af Stjernen modtog en statuette, diplom, gavekurv og billetter til kulturoplevelser i Odense.

Kickstarteren

Vinderen af Kickstarteren blev Bolbro GIF – Idræt for Sindet

Kickstarteren belønner nytænkning og iværksætterånd og gives til en ny forening eller et nyt tiltag, der løser udfordringer for en socialt udsat eller overset målgruppe.

Det er en kæmpe cadeau at få den her pris. Vi har jo ikke startet Idræt for Sindet for at vinde priser, men for at der skal være plads til alle.

Per Mortensen fra Bolbro GIF’s bestyrelse

Bolbro GIF vandt Kickstarteren for deres opstart af idrætstilbuddet Idræt for Sindet for mennesker med en psykisk sårbarhed, der i et år med Corona er kommet imponerende fra start. Tilbuddet giver den sårbare målgruppe mulighed for at mødes i positive og givende fællesskaber, der højner livskvaliteten.

Den Bæredygtige

Vinderen af Den Bæredygtige blev Home-Start Odense.

Den Bæredygtige sætter fokus på den bæredygtige tankegang og gives til en forening, der tænker i langsigtede og ansvarlige løsninger.

For Home-Start Odense er verdensmålene en del af arbejdet. Vores initiativer forbedrer klimaet, men først og fremmest er vores fokus at støtte småbørnsfamilier i at have en god og tryg hverdag – det er i høj grad også bæredygtighed. Derfor betyder det sindssygt meget for os at vinde. Vi er enormt stolte af, at nogen har nomineret os, og vi håber, at prisen vil få endnu flere til at lære os at kende.

Home-Start Odense

Home-Start Odense har vundet Den Bæredygtige for foreningens brede forståelse af bæredygtighed i arbejdet med sårbare familier og genbrugsbutik i Storms Pakhus.

Holdspilleren

Vinderen af Holdspilleren blev Cykling uden alder Odense.

Holdspilleren fejrer det gode samarbejde mellem foreninger og evt. med virksomheder og kommune, og det var en overrasket formand for Cykling uden alder Odense, der modtog prisen efter en cykeltur med beboere på et af byens plejecentre:

Vi er vildt beærede over at have vundet prisen. Det er et kæmpe klap på skulderen. Vi får så mange gode oplevelser og hyggelige stunder, når vi cykler med de ældre fra byens plejecentre, og det er i virkeligheden en gave i sig selv. Men vi er meget glade for anerkendelsen.

Formand Erik Moes, Cykling uden alder Odense.

Cykling uden alder Odense kåres med Holdspilleren for foreningens gode evne til at samarbejde med Odense Kommunes plejecentre og OK Aktiv, som står for aktivitetstilbud på de kommunale plejecentre og bosteder. Foreningens frivillige er med til at styrke fællesskabet og bryde ensomheden.

Odense MitOdense

Stjernen

Vinderen af æresprisen Stjernen blev Peter Bang.

Stjernen gives til en frivillig person, der har ydet en ekstraordinær og vedholdende frivillig social indsats i Odense by.

Jeg kender sidste års vinder af æresprisen ‘Stjernen’ . Jeg syntes, at det var en så flot, velfortjent og respektfuld anerkendelse. Nu er det mig, der har fået årets ærespris, og så er jeg pludselig blevet mundlam. Jeg har en stor følelse af stolthed.

Peter Bang

Med afsæt i egen baggrund som tidligere misbruger og med et kæmpe frivilligt engagement gør Peter Bang hver dag en stor forskel for byens hjemløse og personer med misbrug. Peter er også kendt som “Manden med arret”, og som frivillig ildsjæl sørger han bl.a. for donationer til byens hjemløse samt motivation og støtte til mennesker i misbrugsbehandling.

MitOdense – det, der samler os