fbpx
Odense MitOdense

MitOdense – det, der samler os

MitOdense er influencer i Odense,
der bringer nyheder for Odenseanere. 

Læs her under og følg med på MitOdense Instagram og Facebook for flere spændende historier.

Schiøtzprisen 2020 blev heldigvis afholdt i år på trods af COVID-19, men dog i et anderledes setup og selvfølgelig digitalt

Det var 5. gang at SPIS! Odense Food Festival blev afholdt og endnu engang i samarbejde med Albani Fonden og Albani. En kokkekonkurrence med fynske råvarer i centrum.

De fire kokke der kæmpede om prisen, kom fra Gemyse i København, Sdr. Bjert Kro ved Kolding og fra Fyn var Restaurant Hesselet fra Nyborg og Falsled Kro fra Faaborg repræsenteret. Du finder liveudsendelsen på SPIS! Odense Facebook.

De skulle hver især kæmpe om at frembringe den fynske fortælling gennem deres ret, og hylde den mangfoldige fynske fødevarebranche med specialøl i retten.

Det blev desværre ikke til Fynsk sejr denne gang, efter at Restaurant Fynboen havde vundet prisen de sidste tre år i træk.

Det blev Sdr. Bjert Kro, der løb med sejren og en præmie på 30.000 kroner fra Albani.

Vinderretten bestod af fire mindre retter. Den første ret bestod af pocheret kyllingebryst, vendt i citronverbena og citronmelisse, hertil en aromatisk bouillon med hvedeøl. Dernæst en ret med levermousse med mørk porter fra Schiøtz. Hertil en kompot af fynske bær og sprødt kyllingeskind. Den tredje servering bestod af en frikadelle, lavet på vilde fynske svampe med lado ovenpå. Dertil en rygeostcreme og ristet fennikelfrø. Den sidste ret var en frikassé, lavet på kyllingelår, med masser af fynske grøntsager, som kunnefindes i den overdådige råvarebuffet. Til slut blev retten gratineret med gedeost.

Foto Rico Feldfoss

2. pladsen og de 10.000 kroner fra Albani gik til Restaurant Hesselet og 3. pladsen og 5.000 kroner fra Albani gik til Falsled Kro.

Dommerene til Schiøtzprisen 2020 var Gastrofysiker Louise Beck Brønnum, madredaktør og vinskribent Morten Vilsbæk, kok og gastronomisk ildsjæl Klavs Styrbæk og professor i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation Ole G. Mouritsen.

MitOdense – det, der samler os