fbpx

Hvis du mangler noget at lave i Odense op til jul, er der her en række begivenheder for hver en smag. Til børn, unge, for at komme i julestemning og til dig der gerne bare vil lave noget hyggeligt uden det hele skal handle om jul.

Af Nikoline Schmidt Bransholm

Tag forbi julemandens værksted hos arkaden
Den 28. november og hver lørdag i december Fra kl 12:00 – 15:00 på 1. sal i arkaden, kan du og din familie komme gratis ind i det hyggelige juleværksted hvor du blandt andet kan; lave din egen julesok, lave julepynt, skrive ønskelister, tegne til julemanden og få vafler, æbleskiver og gløgg.

Juleklip med Ungodense
d. 30. november og hver mandag i december kan du tage en tur forbi ungdomshusets julegave/juleklippeværksted fra kl 16-21 og lave en masse flotte ting. Der vil blandt andet være mulighed for at tage julefotos, lave lasertryk, lave dit eget tryk på en t-shirt eller lave nogle flotte smykker sammen med en masse andre unge!

Julegaveworkshop storms pakhus
Tag familien med i storms pakhus d. 5 og den 12. december hvor der vil blive lavet små kurser og workshops i julegaver! Den 5. december kan du beskæftige dig med nøgleringe imens du den 12 kan lave dine helt egne rystekugler af genbrugsmaterialer. Værkstederne er gratis, men der er krav om at du har købt billet, da der er et begrænset antal.

Find højskolesangbogen frem fra gemmerne
KFUM og KFUK har d. 15. december arrangeret en sangaften i Munkebjerg kirke, og det eneste krav er at du kan lide at synge og medbringe det gode humør! Alle er velkone og arrangementet er fuldstændig gratis. Der kan købes kaffe og kage, når dørene bliver åbnet kl 19. Derefter er der program med sang og hygge indtil kl 21. alt overskud fra kaffe og kage går til KFUM og KFUKs eget projekt.

Ronja røverdatter Odense teater d. 13. dec.
Fra den 13. december slår Odense teater, dørene op for Astrid Lingrens gode gamle fortælling om Ronja røverdatter, Birk og de små nisser der lever oppe i Sveriges bjerge, så tag familien under armen og smut ind og køb jeres billetter her

Jul i de gamle stuer 2020
Tag på rejse tilbage til den nære fortid i barndommens uforglemmelige jul. Drøm dig tilbage til de unikke juleskikke hos bedsteforældrene, smag på de traditionelle julesmåkager eller oplev oldemors hjemmegjorte julepynt fra ’de gode gamle dage’, når museet byder velkommen i de dekorerede stuer med originalt interiør. Der er nostalgiske julestemning på Tidens Samling fra mandag den 2. november til og med torsdag den 17. december.

Tidens Samling

Bæredygtig jul hos Zirkel
Du finder det fedeste genbrug hos zirkel. Mangler du kalendergaver til børnene, en fed julegave til manden der har alt, en smuk gave til kvinden i dit liv, en ekstra gave til svigermor eller bare en gave til dig selv. Dercer lagersalg søndag den 29. November fra kl. 10:00-15:00.

Musik på Posten

 • JACOB BELLENS – 2. DECEMBER 2020 KL. 20.00
 • THE SANDMEN – 4. DECEMBER 2020 KL. 20.00
 • JESPER BINZER – 11. DECEMBER 2020 KL. 20.00 
 • VON DÜ – 18. DECEMBER 2020 KL. 21.00 

ODEON

 • Anders Blichfeldt – 11. december kl. 18. (Comwell HC Andersen Odense)
 • Burhan G – Det Store Juleshow 2020 – 12. december kl. 16
 • Stig Rossen Julekoncert 2020 – 13. december kl. 15 og 18.

Kulturmaskinen

 • Tid på Lerværkstedet
 • Kosmonauterne på Kulturmaskinen
 • ADVENTUS – Dobbelt julekoncert
 • Foredrag/Show om Shu-bi-dua

Nissejagt i Møntergården
Museumsnissen har gemt sig i rundt omkring i vinduerne på det julepyntede museum. Gå på opdagelse udenfor i de mange hyggelige gårdrum, og se om du kan finde ham.

Korte film på årets korteste dag
OFF – Odense Internationale Film Festival og Café biografen sætter fokus på film i det korte format og fejrer lysets komme på årets allerkorteste dag med en håndfuld vinderfilm fra OFF20. Det er selvfølgelig den 21. december.

Nardus synger julen i gang
Traditionen tro fejrer Gospelkoret Nardus 1. søndag i advent med at synge julen i gang!Du kan høre koret synge smukke sange i julens ånd, og vi synger ligeledes et par af de klassiske julesalmer sammen med dig.
OBS! Eventen livestreames. Pga. Covid-19. Søndag kl. 19.

MitOdense – det, der samler os