fbpx

Du kan nu opleve Odense Teaters musikforestilling ‘Forårsrullen’ hjemme fra din sofa

En fortælling om kinesiske Sai-Chiu Van, der åbnede Daloon i Nyborg, hvor han lavede forårsruller på frost. Forestillingen havde premiere på Odense Teater i 2018, og sammen med hele holdet bag forestillingen har vi lavet en online repremiere ?

Den er tilgængelig til den 1. juni.

Om forestillingen skriver Odense Teater:
“Fra Tivolis romantiske drømmesfære til Montmartres tilrøgede jazzhule gik soyaen rundt, mens der blev spist forårsruller til tidens populære toner. Forårsrullen var beatnikkernes eksotiske spise i 1960’erne. Kernefamiliens redning, da mor var kommet på arbejdsmarkedet i 1970’erne, og yuppiernes nemme frokost i 1980’ernes fortravlede hverdag.

På den måde blev forårsrullen et symbol på det moderne Danmark. Det er den historie, vi gerne vil fortælle i musikforestillingen FORÅRSRULLEN.

Den danske forårsrulles historie går tilbage til 1935, hvor kinesiske Van ankommer til Københavns Hovedbanegård. Egentlig skulle han kun være her et par år for at studere landbrug. Men så kom der krig i Kina, og derefter kom verdenskrigen. Van brugte år på danske højskoler og i det danske uddannelsessystem. Han kom til at elske Danmark, og han mødte sin danske kone.

Familien Van åbner sammen en fabrik i Nyborg i 1970, og det varsler en helt ny tid fuld af håb og fremtidsdrømme. Det er som om, at familien har held med at rulle alt det bedste fra Danmark ind i pandekagen sammen med hvidkål, oksekød og krydderiblanding.”

MitOdense – det, der samler os