fbpx

I anledning af Rosengårdcentrets 50-års jubilæum åbner Møntergården og centret i samarbejde udstillingen ”Shoppingkultur gennem 50 år” tirsdag den 25. maj.

Alle besøgende i Rosengårdcentret skal være en del af 50-års jubilæet, og derfor kan de fra tirsdag 25. maj opleve skiftende modetrends gennem 50 år i 4 små pop-udstillinger eller ”hverdagsscener” udarbejdet af Møntergården. Blandt andet kan man se mange fine fotos fra centrets eget fotoalbum. Udstillingerne er en del af en længere række jubilæumsaktiviteter, som Rosengårdcentret står for i anledningen af deres runde fødselsdag.

Beliggenhed beliggenhed, beliggenhed

På Møntergården er det vigtigt for os at være museum for alle odenseanere og fynboer, og vi vil rigtig gerne ud at mødes med mennesker om vores fælles historie, der hvor den rent faktisk foregik.

Vi synes, det har været utrolig sjovt at samarbejde med Rosengårdcentret om en historie, der har haft stor betydning for byen. Endelig vil vi jo meget gerne gøre opmærksom på, at museet ikke altid kun er gamle knogler og flint, men også handler om byens nyere historie, som vi alle sammen kan huske.

Akademisk medarbejder ved Møntergården, Mette-Rose Kongstad

Odense Bys Museer vil internt bruge projektet til at blive klogere på centrets historie og beliggenhed, som er væsentlig for byens nyere fortælling og struktur. Det går godt i spænd med, at man i disse år arbejder mere intenst med at undersøge byens historie de sidste 50-100 år og kan få værdi i kommende udstillinger. Desuden skal projektet undersøge, hvordan udstillinger i et helt nyt miljø som et indkøbscenter bliver taget i mod af målgruppen.

Musealt syn på handlen

I Rosengårdcentret har vi altid et stort fokus på at have en stærk, lokal forankring. Derfor glæder det os meget, at Odense Bys Museer kunne se den fantastiske ide i at samarbejde om at fortælle historien om Rosengårdcentret og udviklingen i danskernes shopping gennem 50 år. De har været de helt rigtige samarbejdspartnere og en utrolig inspirerende proces.

Chef for Rosengårdcentret, Casper Bach Andersen.

Skattejagt og præmier for børn

Børnene er også tænkt ind i udstillingen, så man kan roligt tage dem med. Find den lille skattejagt til børn, som aktiveres ved en QR-kode. Via nogle spørgsmål skal den få børnene til at gå på opdagelse i udstillingerne med øjnene og blive klogere på modetrends og hverdagsting fra 1970’erne til i dag. Der er præmierne til alle, der når rundt til de 4 steder i centret.

Fakta

Efter aftale kan pressen følge opbygningen af udstillingen i pinsen.

Tid og sted

Udstillingen åbner tirsdag d. 25. maj kl. 10 og har åbnet i Rosengårdcentrets åbningstider frem til sommerferien.

Lokationer

  • Gult Torv ved Matas,
  • Rødt Torv ved Hummel Kids,
  • Lilla Torv ved Café A
  • Store Torv ved Synoptik

MitOdense – det, der samler os