fbpx

Universal Robots (UR) og Mobile Industrial Robots (MIR) investerer en kvart milliard kroner i et nyt fælles hovedkontor i det sydlige Odense.

Med en investering på 36 millioner dollar kan Odense nu se frem til at blive verdens cobot-hovedstad! Robotgiganterne UR og MIR udvikler et ultramoderne anlæg, der samtidig bliver verdens største cobot-knudepunkt og Danmarks go-to center for innovation.

De to selskaber har fælles amerikanske ejer, Teradyne. Og sammen har de investeret i en 50.000 kvadratmeter stor byggegrund og endda sikret forkøbsret til yderligere 40.000 kvadratmeter byggegrund.

Sammen skal de dele, når byggeriet står færdigt i 2022, 32.000 kvadratmeter, som skal have plads til URs 450 ansatte og MIRs 155 ansatte. Altså 605 medarbejdere. Men de har tænkt længere end det, da de fælles kvadratmeter samlet vil have plads til 1100 medarbejdere i fremtiden. Og der er god grund til at tro på den mulighed, idet begge selskaber gennem det seneste to år, har udbygget medarbejderskaren væsentligt. UR har på de to år ansat 270 nye medarbejdere, mens MIR har ansat godt 100 nye medarbejdere gennem halvandet år. Du kan læse mere her.

Odense er bestemt robotternes by. Men der er stadig behov for masser af arbejdskraft og tager vi et kig på Odense Robotics, som danner ramme om hele Odenses robotklynge, så er der masser af ledige stillinger. Faktisk er der næsten 100 ledige stillinger. Se selv hos Odense Robotics job bank.

Der er i hvert fald masser af spændende job og de ansatte er ikke i tvivl om valget af Odense og robotterne.

https://www.youtube.com/watch?v=1eUnZJyyqZg

Verdens øjne kigger endnu engang mod Odense for at fortælle om de nye eventyr – ‘Robotten på ærten‘, ‘Borgmesterens nye robot‘, ‘Den standhaftige robot‘, ‘Den flyvende robot‘, ‘Den grimme robot‘, ‘De røde robotter‘, ‘Den lille robot med oliedunkene‘ og mange flere.