fbpx

TV 2 er i besiddelse af et brev fra Statsministeriet til partilederne, hvor følgende fremgår

Regeringen foreslår, at lempe forsamlingsforbuddet i tre etaper henover sommeren:

  • Først altså til 50 personer fra på mandag, den 8. juni.
  • 8. juli ønsker regeringen, at grænsen for forsamlingsforbuddet hæves til 100 personer.
  • Og 8. august vil regeringen hæve grænsen for forsamlingsforbuddet til 200 personer.

Men blusser coronaepidemien op igen, vil en opstramning af forsamlingsforbuddet være et af de første tiltag, siger statsminister Mette Frederiksen.

Kvadratmeterreglerne ændres. Lige nu gælder den for blandt andet restauranter og kulturarrangementer, hvor folk sidder ned. Det skal udvides til fremover også at gælde alle lokaler, hvor folk sidder ned.

Det er fx en konference med siddende deltagere eller 500 personer ved idrætsarrangementer, hvis bare de sidder ned med afstand. Det kan blandt andet komme superligaklubberne til gode.

Bryllupper og andre fester, der bliver holdt i restauranter eller lignende steder, der sørger for maden, skal også gå ind under denne regel, foreslår regeringen. Det vil altså sige, at der kan være op til 500 gæster – med afstand ligesom vi kender det fra restauranterne i dag.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at hvis man tillader fester med op til 50 deltagere, kan man overveje, om udskænkning af stærke drikke bør begrænses efter for eksempel klokken 23, for at sikre, at folk overholder anbefalingerne om afstand- og hygiejne.

Den officielle melding fra regeringen afventes inden længe.

MitOdense – det, der samler os