fbpx

Når valgdagen om lidt er overstået, og de mange valgplakater i lygtepæle og træer har aftjent deres værnepligt, kan de nu bortskaffes i en midlertidig container kun til valgplakater. Containeren skal sikre, at vi genanvender så mange skilte som muligt.

Langt de fleste valgplakater i dag er såkaldte ”kanalplader”, som er lavet af plast. For at øge
genanvendelsen af denne plast har Odense Renovation opsat en særlig container på genbrugsstationen i Havnegade udelukkende til valgplakater.

Valgplakaterne sendes til genanvendelse, hvor plasten neddeles og omsmeltes, så det kan bruges i nye plastprodukter. Containeren står i Havnegade, indtil fristen for nedtagning af valgplakater er overstået.

Plasticstrips brugt til ophængning af valgplakaterne skal frasorteres, inden plakaterne ender i containeren. Stripsene afleveres separat i containeren til hård plast.

Stor interesse for ressourceforbruget

I takt med at der er kommet stor fokus på affaldsmængder, ressourceforbrug og genbrug, oplever vi en stigende interesse for, hvad der sker med valgplakaterne. Det er jo mange ressourcer, der bliver brugt på at trykke valgplakater, og dem vil vi gerne være med til at sikre, at vi får genanvendt.

Mette Lorenzen, genbrugschef, Odense Renovation.

Genbrug valgplakaterne til næste valg
Hvis du som kandidat allerede nu ved, at du genopstiller om fire år og har overskydende valgplakater, opfordrer Odense Renovation til at gemme dem og genbruge dem ved næste kommunal- eller regionsvalg. Genanvendelse er nemlig godt, men direkte genbrug er faktisk det bedste, vi kan gøre for at mindske påvirkningen af vores klima og miljø.

MitOdense – det, der samler os