fbpx

Mandag den 10. maj genåbner byens svømmehaller, og Odense Idrætspark er ved at få de sidste detaljer på plads, så det bliver en god og tryg åbning for alle brugere.

Foreningerne kan åbne for alle aldersgrupper allerede 6. maj.

Det er efterhånden længe siden, at det har været muligt at besøge en af Odenses svømmehaller. I den seneste tid har havnebadet haft åbent, men temperaturerne har nok gjort, at de fleste har foretrukket ventet på genåbningen af de indendørs bassiner.

Vi savner alle den normale hverdag, og der er rigtig mange, som benytter vores svømmehaller ofte. Både for motionens og for samværets skyld. Nu betyder den kommende genåbning, at de stille og roligt kan vende tilbage. Selvfølgelig skal der stadig tages hensyn til coronapandemien, og det gør vi også – men det er alligevel et godt og dejligt skridt på vejen, og jeg ved, at medarbejderne glæder sig meget til at byde brugerne velkommen tilbage.

By- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt

Ingen tidsbestilling nødvendig

Når Odenses svømmehaller åbner den 10. maj, vil gæsterne blive modtaget af personale, som kontrollerer coronapasset, før der er adgang til omklædningen. Det er altså nødvendigt at medbringe en gyldig negativ test.

Foreningerne kan åbne for svømning for alle aldersgrupper allerede fra den 6. maj. Her er der ligeledes krav om gyldigt coronapas for alle svømmere over 18 år, og dette bliver kontrolleret af foreningerne selv. For at kompensere for den lange nedlukning, bliver mulighed for foreningssvømning forlænget med 14 dage, og medlemmerne får nærmere information gennem deres forening.

For alle gæster gælder det, at omklædningsfaciliteter og toiletter er til rådighed som før corona, ligesom det heller ikke er nødvendigt med tidsbestilling for at komme ind.

Vi er klar til at tage imod vores gæster på mandag, og det bliver dejligt at få svømmerne tilbage. Det har taget lang tid, men vi har brugt ventetiden på at forberede os, så det er en tryg og sikker oplevelse at besøge svømmehallen. Der er ikke behov for tidsbestilling, så det er bare at møde op med svømmetøj, håndklæde og negativ coronatest under armen.

Kontorchef for Fritid og Folkeoplysning Rune Bille

Der er fortsat begrænsninger for antal deltagere i indendørs idrætsaktiviteter, og det påvirker også svømmehallerne. Det betyder, at mængden af samtidige gæster blandt andet er begrænset af retningslinjerne og antallet af separate bassiner i den pågældende svømmehal. Derfor er det ikke muligt at udelukke ventetid.

Odense Idrætspark tager forbehold for eventuelle ændringer i reglerne, hvis der kommer nye retningslinjer fra myndighederne. Det er altid en god idé at besøge hjemmesiden for at få de seneste informationer før en tur i svømmehallen.

MitOdense – det, der samler os