fbpx

Odenses otte genbrugsstationer har lejet sig ind i store og fine lokaler på Højvang i Næsby. Her skal alle de gode sager sælges, som Odenseaneren hver dag smider ud.

Odense Renovation har en cirkulær tankegang, så aflagte ting får nyt liv. Formålet med genbrugsbutikken er, at skabe et inspirationshus for upcycling og kreativt genbrug.

I container 27 ‘Genbrugelige effekter’ vil tingene komme ud i genbrugsbutikken, så Odense kan minimere spild og andre kan få glæde af tingene. Som hovedregel har Odense Renovation besluttet, at alt der bliver afleveret på en af genbrugsstationerne må blive solgt i en genbrugsbutik.

Vi skelner mellem genanvendelse og genbrug. Når noget skifter hænder uden at gennemgå en forarbejdning, er det genbrug, og det er faktisk det allerbedste for miljøet, så det skal vi selvfølgelig være med til at skabe meget mere af.

Mette Lorenzen, Genbrugschef hos Odense Renovation

Er der ting du ikke ønsker skal bruges af andre, så henvender du dig til personalet, og de vil markere tingene, så de ikke ender ud i genbrugsbutikker.

Container 27 har hidtil forsynet humanitære organisationer og det vil de blive ved med. Nu skal tingene bare hentes i genbrugsbutikken. Og der er masser af ting, så det bliver intet problem at fylder butikken.

Genbrugsbutikken forventes klar i juni 2020.

MitOdense – det, der samler os.