fbpx
Odense MitOdense

MitOdense – det, der samler os

MitOdense er influencer i Odense,
der bringer nyheder for Odenseanere. 

Læs her under og følg med på MitOdense Instagram og Facebook for flere spændende historier.

Hos Børneloppen i Odense har de indført en klimaberegner, der viser, hvor mange toiletskyl et køb sparer miljøet for. Det gør bæredygtighed langt mere håndgribeligt, og kunderne fniser af det, fortæller indehaver.

Genbrugsglade shoppere i Odense har samlet set sparet miljøet for 5,7 millioner toiletskyl i år til dato. Loppesupermarkedet Børneloppen kan med deres nye beregner vise, hvor stor en miljøbesparelse det giver, når man vælger at købe brugt. Det gør det mere konkret at se, at det faktisk gør en forskel, forklarer butiksindehaver.

Vi ved godt, det er bæredygtigt at købe brugt, men hvad betyder det egentlig? Det ville vi gerne gøre meget mere konkret for vores kunder, og det kan vi nu med beregneren, der sørger for, at den enkelte kundes miljøbesparelse står på kvitteringen.

Der er lavet en gennemsnitsberegning på, hvad det koster at producere en tilsvarende vare fra ny, som man så sammenligner med. Hver gang, der er nogen, der køber noget hos os, bliver det regnet ud, hvor stor besparelsen er for miljøet og opdateret live i kassesystemet og på hjemmesiden.

Emilie Albjerg, der er indehaver af Børneloppen i Odense.

Genbrugets livscyklus

Børneloppen, der har eksisteret i Danmark siden 2016, åbnede i foråret 2019 i Odense, hvor der er omkring 250 sælgerstande og typisk i omegnen af 20.000 genbrugsartikler, der tæller alt fra legetøj til barnevogne, flyverdragter, tøj og sko. Her er konceptet populært blandt både sælgere og købere af børnenes genbrugsguld.

Det er ofte en slags livscyklus, hvor især kvinder starter med at komme i forretningen og købe babyting, når de venter sig. Så beholder de tingene, mens de har små børn eller tanker om at få flere, og når børnene så er for store, kommer de typisk tilbage og sælger det, der har holdt godt.

Emilie Albjerg, der er indehaver af Børneloppen i Odense.

De private sælgere sætter selv priserne og kan følge med i salget online, hvor kunderne også kan søge i store dele af udvalget. Det er med til at give en professionalitet, man ikke har været vant til ved genbrug.

Børneloppen har samlet set på landsplan sparet verden for 4.287.086.124 liter vand eller 1.071.771.531 toiletskyl i skrivende stund.

Børneloppen er landsdækkende kæde af loppesupermarkeder, hvor private kan sælge og købe alt til børn – tøj, legetøj, barnevogne, ventetøj og meget mere. Børneloppen gør det sjovt og overskueligt at shoppe og sælge genbrug til børn. Læs mere på www.boerneloppen.dk

MitOdense – det, der samler os