fbpx

Ny undersøgelse viser, at odenseanerne er nogle af de bedste til at få brugt resterne i køleskabet.

Regeringen har udråbt den 29. september til National Madspildsdag. Det sker i tråd med FN’s Internationale Madspildsdag, som afholdes samme dag verden over. I den anledning har WebOpskrifter.dk – en af Danmarks største hjemmesider om mad og opskrifter – undersøgt hvor gode danskerne er til at få brugt deres rester.

På hjemmesidens ”Tøm køleskabet”-funktion kan man indtaste de råvarer, der trænger til at blive brugt, og så får man opskrifter, der indeholder de ønskede ingredienser. På den måde kan man undgå madspild og det er noget odenseanerne er gode til. De er 37% mere flittige til at bruge funktionen end resten af danskerne. 

På landsplan er det især grøntsager, som f.eks. kartofler, gulerødder og spidskål, der søges på, men hakket oksekød og kylling ligger også højt oppe på listen.

Vi vidste godt, at man ofte ikke får brugt en hel pose gulerødder eller et helt spidskål på én gang, men de mange søgninger på at undgå spild af kød tyder måske også på, at danskerne køber mere kød end de har brug for i første omgang. Det er dog godt, at man i hvert fald i Odense er bevidste om at få brugt resterne.

Simon Glue fra WebOpskrifter.dk

Du kan selv undgå madspild ved at bruge ”Tøm køleskabet”-funktionen her

MitOdense – det, der samler os