fbpx

Det kommer an på om tallene for Coronavirus til den tid stadig vil være nedadgående, som de er lige nu

Men det betyder at du stadig skal holde dig fra påskefrokosten.

Den seneste uge er antallet af indlæggelser steget lidt langsommere end ugen før. Indtil videre kan sundhedsvæsenet følge med, siger statsminister Mette Frederiksen. 

Vi følger den helt rigtige kurve i øjeblikket.

Hvis vi danskere i de næste to uger hen over påsken fortsætter med at stå sammen hver for sig, vil regeringen begynde på en gradvis, stille og kontrolleret åbning på den anden side af påsken. 

– Hvis vi ikke lykkes med at stå sammen og holde afstand. Hvis tallene stiger voldsomt. Hvis danskere mødes og forsamles, så kan vi ikke åbne Danmark op efter påske. Så kan vi komme i den modsatte situation, hvor vi må stramme endnu mere, understreger Mette Frederiksen.

Vi skal åbne det op gradvist, og vi skal gøre det forskudt, siger hun. Når vi går på arbejde, bliver det på en anden måde, end vi er vant til.

Når vi skal gå på arbejde, uddanne os og gå i skole, så skal det ske på forskellige tider af dagen. Vi skal undgå myldretidstrafik, og når vi skal gå på arbejde, så skal det være på en anden måde end hidtil.

Danmark vil ikke åbne grænserne, selvom der er optimisme i forhold til snart at kunne begynde en gradvis åbning af arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner.  – Vi skal selvfølgelig ikke hente ny smitte ind udefra, siger Mette Frederiksen

Men vi er stadig kun i starten af Corona, så alle har stadig et ansvar for at holde afstand. Derfor vil flere og flere stadig blive testet, så vi kan være proaktive.

MitOdense – det, der samler os