fbpx

I et fuldstændigt elektrisk Sydbank Arena, der var blevet varmet godt op af den solen udenfor, spillede Odense Håndbold sig i DM-Finalen for tredje år i streg.

En hektisk semifinaleduel slutter med en orange fest, hvor de efter hjemkomsten til Sydbank Arena fik vist, at Odense Håndbold er det rette hold til at træde ind i DM-Finalen. 2.080 tilskuere så til, da de fik vippet Ikast af pinden.

Odense Håndbold startede kampen med ligeså meget nerve- og intensitet som i de forgangne semifinaler. Sydbank Arena var medlevende, og det så ud til at opildne spillerne. Martina Thörn stod endnu engang blændende, godt hjulpet af et stærkt forsvar og efter 10 minutter fører de 5-2, efter en flot start.

Starten kom blandt andet af en jerndefensiv foran Martinas’ mål, som meget sjældent tillod Ikast at komme tæt på. De fortsatte imidlertid det flotte spil, og det selvom Odense Håndbold var flere minutter i undertal. Rikke Iversen var stærk i begge ender, og fik fat i rigtig meget. De kæmpede ikke med at lave mål, men det gjorde Ikast til gengæld. 8-5 efter 17 min og Martina Thörn på havde en redningsprocent på 55%. Det gode spil fortsatte og efter 21 minutter tog Ikast deres anden time out, som konsekvens af Odense Håndbolds føring på 12-6. De fortsatte det gode spil frem mod pausen, og selvom der kom en lille scoringspause, så gik de til pause foran 14-8.

Starten på 2.halvleg var meget tæt. Ikast kom med fuld power og Odense Håndbold brugte de første 2-3 minutter på at komme ordentligt ind i kampen. De fortsatte dog med at score, og efter en 35 minutter begyndte spillet at køre. Van Wetering var energisk på fløjen og hun kunne nemt gøre det til 18-12 efter 37 min.

Ikast spiste herefter lidt ind på Odense Håndbolds føring. Det skete blandt andet med en, igen, lidt tosset udvisning. Men, så er det godt man har en flyvende højre fløj, og det var ikke Dione Housheer i Ikast. Ikehara var gennem kampen knivskarp, 21-16 efter 44 minutter.

Herefter blev en række tekniske fejl dyre. Ikast spiste sig helt ind i opgøret igen, og efter 49 minutter stod der 21-19. Unødvendigt spændende, efter Odense Håndbold havde haft kontrol det meste af kampen. Men Althea Reinhardt kom tilbage på banen og det skulle vise sig at være en god ide. Et par redninger henne, og så var de oppe på 25-21 efter 54 minutter. Til slut bølgede kampen frem og tilbage, men det ændrede ikke på at Odense Håndbold fik en 27-24 sejr bragte sig i DM-FINALEN!

Topscorer for Odense Håndbold blev Van Wetering, Ayaka Ikehara og Dione Housheer – alle med 5 kasser.

Den første af to, måske tre finalekape spilles i Sydbank Arena på tirsdag d. 30. maj. kl. 20.15, hvor Odense Håndbold som bekendt møder Team Esbjerg. Du kan købe dine billetter, her: Finalebilletter