fbpx

De yngste skoleelever op til 1. klasse får lov til at starte, og i takt med at lokaler, udearealer, hygiejnehensyn og personalet er klar, vil alle andre fra vuggestue og dagpleje til 5. klasse gradvist vende tilbage

Fra på onsdag d. 15. april indledes den langsomme opstart, hvor de yngste fra forårs-SFO, 0. og 1. klasse får lov at starte i skole. Ugen efter får de gradvist selskab af flere elever fra 2. til 5. klasse, når skolerne hygiejne- og personalemæssigt er klar. Det bliver afgørende for, hvornår og hvordan den enkelte skole eller dagtilbud lukker dørene op. Derfor må der forventes lokale forskelle.

Vi er klar med en tryg model for en gradvis åbning, der tager højder for alle anbefalinger fra Sundhedsmyndighederne. Det er ikke det samme tilbud som tidligere men et trygt tilbud som sætter os i stand til gradvist at åbne vuggestuer, børnehaver og skoler, så forældre over hele byen igen kan gå på arbejde. Vi glæder os til at sætte det i gang og ser frem til igen at mødes med børnene og deres forældre, når de bringer og henter.

Borgmester Peter Rahbæk Juel

Helt konkret vil skolerne den 15. april være åbne for elever i forårs-SFO, 0. og 1. klasse. Her vil der desuden også være pasning for de elever på 2. og 3. årgang, der har særlige behov eller hvis forældre varetager samfundskritiske funktioner eller arbejder i det private uden mulighed for at holde børnene hjemme. I uge 17 vil der ske en gradvis åbning for 2.-5.årgang samt kommunens specialtilbud.

Det bliver en noget anderledes skole børnene vender tilbage til. Hverdagen i skolen skal indrettes, så smitterisikoen mindskes mest muligt. Børnene bliver mere opdelte og vil bruge meget af tiden udenfor. Undervisningen kan være kortere og i mindre grupper og andre lokaler end de vante.

Alle forældre vil modtage en besked i Aula, der fortæller dem om, hvordan det præcis kommer til at foregå på deres barns skole.

Dagtilbud åbner fuldt fra fredag den 17. april 
I daglejen, vuggestuerne og børnehaverne vil der fra den 15. til den 17. april være pasning for de børn, der har et ekstraordinært behov for det eller hvis forældre arbejder i samfundskritiske funktioner eller på private arbejdspladser, hvor de ikke er hjemsendt.

Fra fredag den 17. tilbydes alle børn pasning og som udgangspunkt i deres eget børnehus. Her vil der være helt styr på de nye rammer og restriktioner for rengøring, hygiejne, håndvask og ikke mindst hvordan man organiserer børnene i mindre grupper.

Det er en usædvanlig situation for os alle, hvor vi lægger skinnerne, mens toget kører. Men forældrene kan være sikre på, at vi ikke åbner, før lokalerne lever op til kravene fra myndighederne og der er personale nok. Til gengæld håber vi på forståelse, tålmodighed og ikke mindst opbakning til de dagplejere, pædagogisk personale og ledere, der skal løfte den store opgave.

Børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen. 

Odense Kommune hjemmeside www.odense.dk/corona opdateres løbende og forældre vil også få direkte besked i Aula, Mit Barn eller e-Boks, når der er nyt om den konkrete opstart lige præcis det sted, hvor de hører til. 

MitOdense – det, der samler os