fbpx

Indtjeningen fra udenlandske gæster udgør 65 % af indtægterne og de mangler i den grad i øjeblikket hos Odense Bys Museer

Odense Bys Museer er lammet af corona-krisen og nu beder de om din hjælp.

Støt os, så vi får vi mulighed for at fradrage momsen. Hvis bare 101 navngivne danskere hver vil støtte os med mindst 200 kr., så får vi mulighed for at fradrage en del af momsen i vores regnskab. På denne måde får hver støttekrone en stor ekstra værdi for os og kan være med til at hjælpe os gennem krisen.

Torben Grøngaard Jeppesen, museumsdirektør hos Odense Bys Museer

Selvom staten lige har sendt en hjælpepakke på 140 mio. kr. til kulturinstitutionerne, så er det langt fra en redning. Og med de manglende entreindtægter fra turisterne, så har Odense Bys Museer brug for din hjælp.

Ledelsen valgt at hjemsende alle museets medarbejdere onsdag i sidste uge, og gøre brug af den lønkompensationsordning, som regeringen har fremlagt som hjælpepakke, for at kunne beholde alle arbejdspladser. Undtaget er de medarbejdere, der står for f.eks. dyrehold i Den Fynske Landsby, forskere på ekstern finansiering, arkæologer på udgravning eller med myndighedsopgaver som tilsyn med fortidsminder samt nødberedskab. Alle medarbejdere er blevet bedt om at afvikle afspadsering og ferie straks.

Museerne planlægger at hædre alle bidragsydere på en tavle i Den Fynske Landsby, når de igen kan slå dørene op.

Du kan støtte direkte her

  • MobilePay 42579
  • Bankoverførsel til Nordfyns Bank reg.nr. 6866  kontonr. 1074044.

Skriv dit navn og “støtte” i bemærkninger.

MitOdense – det, der samler os