fbpx

Den hårde frost i weekenden betyder, at isen nu er tilstrækkelig tyk på en af Odenses skøjtesøer.

Dermed er der blevet åbnet for skøjteløb på Munkedammen. Odense Kommune minder om, at forsamlingsforbuddet og afstandskravene under corona gælder også for færdsel på Munkedammen.

Nu er der mulighed for at finde skøjterne frem og komme ud på isen. Mandagens målinger viser, at det er sikkert at åbne for færdsel på Munkedammen – en af Odenses fem skøjtesøer. Det er altså fortsat forbudt at bevæge sig ud på de øvrige skøjtesøer.

Jeg håber, at byens skøjteløbere vil være glade for denne mulighed. Det sker ikke så tit, at vi har haft frost nok til at åbne for skøjteløb, og jeg vil generelt opfordre folk til at komme ud og nyde vintervejret og naturen i en vanskelig tid. Samtidig er det dog vigtigt, at vi holder afstand og ikke skaber store forsamlinger på og omkring søerne. Det kan vi desværre ikke tillade os endnu, så hold afstand og pas på hinanden.

By- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V).

Munkedammen bliver åbnet, fordi isen har nået en minimumstykkelse på 13 centimeter. Den nordvestlige del bliver afspærret, da isen ikke er tyk, og dette område vil være tydelig markeret.

Odense Kommune vil foretage hyppige målinger i de kommende dage, hvor temperaturerne ser ud til at stige, så Munkedammen kan blive lukket igen, hvis isen bliver for tynd. Derfor er det vigtigt, at alle holder øje med skiltningen, hvor det tydeligt fremgår, om det er tilladt at bevæge sig ud på isen.

For alle andre søer i kommunen er skøjteløb og færdsel stærkt frarådet, da det er umuligt at vide, om isen er sikker.

MitOdense – det, der samler os