fbpx

Lørdag den 15. august kl. 10-16 åbner Odense Renovations nye genbrugsunivers, zirkel.

I det nye genbrugsunivers kan man få øjnene op for mulighederne i affald og i de mange fine ting som kommer ind fra genbrugsstationerne i Odense.

Lørdag den 15. august kl. 10-16 på Højvang 40, 5270 Odense N.

Zirkels ”hjerte” er butik zirkel, hvor ting fra genbrugsstationernes container 27 ”Genbrugelige effekter” sælges i lokaler, der er fyldt med genbrug og upcycling. I de tilstødende lokaler finder man fælleslageret, hvor humanitære organisationer skiftevis henter ting til videresalg i deres genbrugsbutikker.

Ambitionen er også, at zirkel skal være et kreativt idehus, hvor grønne kunstnere og iværksættere kan arbejde med materialer og udstille kunst, som er lavet efter upcyclede og cirkulære metoder. Derfor vil man kunne se mange kreative, innovative og skæve ting i zirkel, hvor grønne tankegange er i fokus.

Lokalerne bærer præg af kreativt genbrug og ses i butikkens forskellige afdelinger, der fx tæller spisestue, børneværelse, herreværelse og kontor. En af de kreative hjerner bag zirkel er daglig leder, Anja Mathies, som udover at have sin daglige gang i butikken også er med til at bringe ideerne til virkelighed, som fx at lave T-shirts om til bæredygtige indkøbsnet eller redesigne ødelagte malerier.

Det har været vigtigt for os at skabe noget unikt. Det skal være en oplevelse at komme i zirkel – de besøgende skal inspireres til mere genbrug i hverdagen, og vi skal hjælpe dem godt på vej med grønne og kreative ideer.

Daglig leder, Anja Mathies

For Odense Renovation giver en ny genbrugsbutik rigtig god mening. Zirkel er endnu endnu en milepæl i Odense Renovations arbejde i forhold til genbrug og cirkulær økonomi. Stedet inspirerer til mere genbrug og kan være med til at sætte genbrug, verdensmål og cirkulær økonomi endnu højere på dagsordenen. I det store billede er zirkel også med til at nedbringe affaldsmængderne, så vi kan hjælpe miljøet og passer bedre på kloden.

Åbningen af zirkel afholdes efter myndighedernes retningslinjer om Covid-19 og kan medføre adgangsbegrænsning.

Se mere om zirkel på www.butikzirkel.dk

MitOdense – det, der samler os