fbpx

Først København, så Aarhus og nu Odense. Populær Bouillon-restaurant kommer til Fyn. På et årsdagen for åbningen af Bouillon på Frederiksberg slår restauranten dørene op til stort spisested i den fynske hovedstad

Da Cofoco-stifter og gastronomisk iværksætter Torben Klitbo i september sidste år åbnede restaurant Bouillon på Frederiksberg i København, var det med ordene: ”Når regningen kommer, må det gerne være sådan, at gæsterne tror, vi har glemt noget.” Klitbo syntes, det var blevet for dyrt at gå ud at spise i København, og den nye restaurant blev skabt efter parisisk forbillede: I Paris er en bouillon et sted, hvor man
får god mad til billige priser i et smukt lokale.

På årsdagen for åbningen af den første Bouillon, slår dørene op til den tredje restaurant af slagsen – og det bliver lige midt i Odense i Pariser Passagen. Jeg er håbløst frankofil, så det er klart, jeg ikke kunne stå for den adresse. Den passer fuldstændig til menuen og stemningen på restauranten.

Iværksætter Torben Klitbo

Jeg er utroligt stolt af at tiltrække en så succesfuld restaurant som Bouillon til vores franske passage på denne meget centrale placering i Odense City. Det vil uden tvivl skabe gode madoplevelser og få mange mennesker i Passagen, som vi har renoveret med mange detaljer og stor passion.

Koncerndirektør Frederik Barfoed

Torben Klitbo forklarer om restauranten, at køkkenet er klassisk fransk som det, man kender fra bistroerne: rørt tatar, løgsuppe, andeconfit, steak frites, franske oste og klassiske desserter som chokolademousse og creme brulé. Forskellen fra en bouillon til en bistro er prislejet. Fordi Bouillon er stor og lagt an på, der kommer mange gæster igennem, kan priserne komme helt i bund. Den billigste ret på kortet – en tomatsuppe – koster 19 kroner.

Jeg har altid været optaget af at lave gode spiseoplevelser til mange, og vi håber, vi kan ramme odenseanerne med vores koncept. Princippet for Bouillon er ’stor oplevelse, lille regning’. På restauranten
får gæsterne den komplette oplevelse af restaurant med dug på bordet, tjener i uniform, rigtigt bestik og specialdesignede tallerkner. Men de bliver ikke flået. På Bouillon kan de langt de fleste være med på en tre-retters menu trods rentestigninger og inflation. Bouillon er det stamsted, de fleste har råd til.

Iværksætter Torben Klitbo

Københavnerne tog med det samme restauranten til sig – allerede fra første åbningsdag var der fulde huse, og der har stort set ikke været en ledig plads siden. Faktisk har der i gennemsnit været 700 gæster gennem hver dag, og lige sådan ser det ud i Aarhus, hvor Torben Klitbo og hans kompagnoner åbnede Bouillon nr. 2 i midten af marts.

En bouillon er en særlig type restauration, der opstod i Paris omkring slutningen af 1800-tallet som en protest mod, at dejlige spiseoplevelser kun var forbeholdt de rigeste. De seneste par år er fænomenet igen virkelig genvundet fodfæste på den parisiske madscene, og nu får Odense altså også sit første spisested af slagsen.

Prislejet for forretter er 19-47 kr., for hovedretter 85-120 kr. og for desserter 28-39 kr. En lille karaffel af husets rød- og hvidvin koster 49-54 kr.

Bouillon åbner d. 15. september kl. 11.30. Bordbookingen åbner d. 11. juni 2024.
Der er service fra kl. 11.30 til 22.00 alle ugens dage. Adresse: ”Pariser Passagen”, Vestergade 49, 5000 Odense.

Food

MitOdense – det, der samler os

MitOdense anvender cookies. Ved at bruge mitodense.dk, har vi behov for at du godkender vores brug af cookies på siden. Cookies er lovpligtigt at informere om og med til at gøre din oplevelse bedre.   Læs mere