Skotland er kendt for sin whisky produktion, men snart kommer Odense på landkortet over whisky producenter, når Small Craft DistilleryTM ved Odense havn starter op med at destillere de gyldne dråber
Der sker spændende sager rundt om ved Odense Havn og et af stederne er hos Small Craft DistilleryTM & Munkebo BreweryTM.
En whisky starter med at malten bliver knust og blandet med varm vand for at trække sukker og smag ud. Efter en hurtigt kogning, køles urten så ned og tilsættes gær, som normalt er en pose med ”ready to use” standard gær. Derfra bliver det destilleret og modnet flere år på træfade.
Gærstammer er unikke i smag og aroma
Standard er ikke det der kendetegner deres brygmester som er uddannet forsker med en PhD i sundhedsvidenskab. For nogle år tilbage har han allerede isoleret ølgær på overfladen af honningbier fra naturen i Kerteminde men er nu i gang med at se hvad en gær fra naturen i Odense kan bidrage af smag og aroma.
Tænk på hver unik gærstamme som mennesker; nogle har blå øjne andre har brune øjne, gær er lige så forskellige som mennesker og hver har deres aroma og smag. Vi har fra den fynske natur allerede isoleret en gær som giver noter af hindbær, en anden modne bananer og en tredje fersken og abrikos. Vi er vildt nysgerrige på hvordan forskellige gær fra den fynske natur kan bidrage med smag til vores whisky. Måske kan man smage at whiskyen er fra Odense?
Brygmesteren, Claus Christensen

Genbrug, håndlavede pallemøbler, et gammelt pakhus og gamle vinfade.
Vi er ved at gøre klar til at samle vores destilleri-udstyr og har til det formål, indkøbt nogle gamle vinfade fra et spansk vinslot for at give dem nyt liv. Vi bygger dem om til det første ”Oak Barrel Distillery system” i Danmark. Når destillerisystemet er bygget færdig, så har vi måske en gærstamme som vi kan teste med, eller muligvis flere forskellige gærstammer og så vil vi smage dem op mod hinanden. Det er rigtig spændende.
Slotsruin ved Odense Havn
Hvor vi leder er naturligvis et sted vi kan se hver dag, fra vores gamle pakhus ved Odense havn. Resterne af Kongsgården Næsbyhoved Slot, på den gamle slotsbanke i Odense, hvor Dronning Christine boede fra 1521, til den brændte ned i 1534. Vi har der fundet blomster fra brombær, rødkløver og vilde brombær, som nu er under kærlig behandling i vores laboratorie ved Odense havn, for at undersøge hvad de indeholder.
MitOdense – det, der samler os