fbpx

Tag med tilbage til dengang, da Thomas B. Thriges Gade delte Odense

Du husker det tydeligt eller også har du fået det fortalt. Dengang hvor Odense bare var Odense og alt var godt. Blomsterne var farvestrålende og velduftende i forhaverne og børnene løb og legede frit i gaderne. Det var smil og glade dage og ingen var sure på hinanden pga. af en vej. Men det sluttede 5. maj 1952 da et enstemmigt byråd i Odense vedtog at et omfattende gadegennembrud skulle udføres. Og i maj 1959 var tilblivelsen af Thomas B. Thriges Gade i gang.

Tjaa, det ligner noget vi lige har været i gennem og stadig befinder os i. Men kig lige med her også.

Hvis du ikke vidste det, så er det da svært at se, at det her er ca. 50 år siden. Den 28. juni 2014 ved lukningsfesten af Thomas B. Thriges Gade sagde daværende borgmester Anker Boye følgende:

Thomas B. Thriges Gade passede for 50 år siden godt til formålet. En stolt industriby der havde brug for hurtig og effektiv transport af materialer, varer og medarbejdere ned til industrien på havnen.
Men nu er gadens rolle udspillet, for Odense er ikke længere en industriby, men en vidensby, og med lukningen af gaden er vejen banet for en moderne storby. – Anker Boye.

Hele området er planlagt til at stå færdigt i 2020 – altså lige om lidt sådan ca.