fbpx

Så går det løs for fuld og festlig udblæsning. Kom og få et skud ægte middelalderstemning på Møntergården, når de får besøg af de omrejsende gøglere og musikere Skramle og Blæsekonen. De råber op, de larmer – og de spiller på alt og alle!

Du kommer til at opleve noget gammelt på en helt ny måde, når Møntergården får besøg af Skramle og Blæsekonen og deres middelaldermusiske perfomance. En helt ny udgave af begrebet Pipe & Tabor: Blæs & stomp på middelalderpræmisser. Det er særdeles levende musik, der trylles frem på alt, der kan blæses i og slås på.

Middelalderstomp med høj og festlig volumen

På en kærre læsset med rustningsdele, spande, fisebælge, stokkespil, en birkekost, trommer og andet godt bliver der sat gang i en solid omgang middelalderstomp med høj og festlig volumen. Ud over slagtøjet flyder musikken ud af både gemsehorn, benfløjter og alskens blæseanordninger.

Skramle og Blæsekonen arbejder med en performance med en gennemarbejdet dramaturgi, så oplevelsen bevæger sig bevidst fra det forventede til det absolut u-forventede. Det er brugerinddragende middelaldermusik- og gøgleroplevelse for hele Familien Danmark.

Konservatorieuddannelse bag Skramle og Blæsekonen

Skramle og Blæsekonen består af Tine K Skau, der er konservatorieuddannet blokfløjtist, musikdramatiker, performer, komponist og udøvende musiker – og Kai Stensgaard, der er konservatorieuddannet percussionist, internationalt kendt marimbaspiller, steelpanspiller, stomp-nestor og komponist.

I deres optræden er selve den musikalske bearbejdning anarkistisk, fantasifuld og respektløs, men når det kommer til valg og udførelse af instrumenter er det så autentisk som overhovedet muligt. Her er alt fremstillet på baggrund af massiv research.

Praktisk

Pris:          Gratis.

Dato:         8.- 12. august

Tidspunkt: kl. 12-12.30

Timen inden deres optræden, vil du kunne møde dem rundt omkring i Møntergårdens forskellige gårdrum, hvor de laver lidt larm.

Optræden foregår udendørs, så der tages forbehold for vejret.

Se mere på: https://skramleogblaesekonen.dk/

MitOdense – det, der samler os