fbpx

Det afhænger af de andre lande, hvor vi kan holde ferie i år

Til pressemødet med Regeringen og sundhedsmyndighederne blev vi ikke klogere på hvor ferie kan holdes i år.

Udenrigsministeriets chef for Borgerservice, Erik Brøggler Rasmussen, understreger, at man fortsat fraråder, at rejse ud af Danmark. Der er simpelthen ingen grund til at tage Corona med tilbage til Danmark. Smitten er derude. Der er stort set ingen kontakt til de andre lande i øjeblikket. Dvs. at Udenrigsministeriet ikke kan garantere hjælp, hvis man strander i et andet land.

Ferien tyder efterhånden på, at må afholdes i Danmark i år.

Til spørgsmålet om hvorfor må zoo ikke åbne, når storcentre må? Det har været et af spørgsmålene fra danskerne og det er spørgsmål som dette, der er helt berettiget, siger Mette Frederiksen, der understreger, man har været tvunget til politisk at vælge en rækkefølge.

Mette Frederiksen fortæller, at Danmark styrker det samfundsmæssige beredskab, og opretter en ny styrelse, der vil virke under Justitsministeriet. Styrelsen skal sikre at Danmark ikke igen vil mangle værnemidler. Derudover vil en ny teststrategi tages i brug.

Test, opsporing og isolation. 
Det er de tre elementer i den nye teststrategi, hvor regeringen fortsat vil have en ‘offensiv teststrategi’. De smittede kan blive isoleret hurtigt, så vi kan bryde smittekæderne.

Sundhedsstyrelsen åbner for en øget fokuseret brug af mundbind til særligt sårbare grupper, men styrelsen anbefaler fortsat ikke mundbind til den brede befolkning, siger Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm.

Hoteller skal kunne tages i brug til isolation
Der skal være bedre muligheder for selvisolation. Hovedelementerne i tilbuddet om frivillig selvisolation, der skal målrette personer, der ikke har mulighed for at isolere sig i egen bolig.

Isolationsfaciliteterne forventes bl.a. oprettet i form af leje af hoteller, feriecentre eller lignende kommercielle overnatningsfaciliteter, siger sundhedsminister Magnus Heunicke. 

I det store hele gælder den sunde fornuft, når vi bevæger os rundt i det offentlige rum. Smitten er her stadig.

Statsminister, Mette Frederiksen

MitOdense – det, der samler os