Det er vigtige dage for lystfiskerturisterne, og for Fyns fælles havørredprojekt disse dage. 350.000 havørredyngel sættes trods regn og blæst ud i de fynske vandløb som led i opretholdelsen af den fynske havørredbestand.
Det er et projekt der ikke kun kommer de lokale lystfiskere til gode, men også de mange udenlandske havørredfiskere, der har fået øjnene op for de mange fordele Fyn og Øerne har som destination.
PR & marketingkoordinator for Havørred Fyn, Christian Thomsen, var trukket i Waders, sammen med et stort netværk af frivillige, da der i disse dage bliver sat op mod 350.000 stykker havørredyngel (også kaldet smolt) ud i de fynske åer og vandløb. De mange små ørreder har vokset sig store hos Fynsk Laksefisk v/ Linda Bollerup, og er nu klar på næste skridt i deres fynske eventyr.
Havørred Fyn er et tværkommunalt samarbejdsprojekt, der bl.a. arbejder for restaurering af vandløb og yngeludsætning, og har eksisteret i 30 år. Det er dermed et af de ældste, tværkommunale samarbejdsprojekter i hele Danmark.
Skuldersæsoner som led i bæredygtig udvikling
Projektet er en vigig brik i en strategisk bæredygtig udvikling, med fokus på ‘skuldersæsonerne’, så der er turister udenfor højsæsonerne også. Lige præcis fiskeri af havørreder er især med til at styrke kystområderne, hvor Fyn geografisk har en fordel.
Fyn og øerne som samlet outdoor destination
Havørred Fyn projektet hos Destination Fyn har mange muligheder.
I sammenhæng med at Fyn er en outdoor-ø, der ser vi helt klart at vi har et stærkt produkt. Det er absolut ikke et område vi er færdige med, tværtimod.
Rasmus Hessum, direktør for Destination Fyn
Der er tale om et sammenhængede fokus, med bl.a. cykling- og vandreturismen, hvor Fyn også har større udviklingsprojekter i gang, bl.a. HIKE Fyn, og Herregårdsruten.
MitOdense – det, der samler os