fbpx
Af Line Hedemann
 
Med kulturforskelle i globale virksomheder, nye tiltag i hvad der i dag kaldes ”den nye verden” samt workshops i fokus, var Odense onsdag og torsdag vært for dette års Thinkers50.
 
Med Asien i fokus
 
Thinkers50 Europe er et Europæisk business forum, hvor verdens ledere samt dygtigste forskere samles for at diskutere, tale og udvikle nye idéer til det globale Market. For de mange forskellige talere, var formålet ikke kun at lære fra sig, men også bringe de deltagende i spil og på den måde skabe idéer der kan ændre verdenen.

I år var lå en stor del af fokusset på Asien, som man mener, er blevet det mest inspirerende sted i verden. Hvor Indien og Kina nu er to af verdens største økonomier til trods for modstand kan ifølge flere af onsdagens talere, blandt andet Kjell Nordstrom, kategoriseres som succesrige forretningshistorier. Her lå fokusset på, hvordan virksomheder fremadrettet kan forberede sig på Asian’s stigende succes og påvirkning heraf.
 
 
Kulturforskelle i globale virksomheder

I løbet af onsdagen skulle de deltagende bringes i spil. De deltagende havde placeret sig rundt på forskellige borde fordelt i den store hal. Her blev de deltagende bedt om at løse opgaver i form af rangering af lande i forhold til ”Low power distance” og ”High power distance”, at debattere autentiske problematikker i globale virksomheder samt dele ud af førhen værende observationer fra egene erfaringer. Erin Meyer brugte her adskillige eksempler samt opgaver på at bevise, hvorfor kulturforskelle og forståelse af dette kan spille en afgørende rolle i er globalt samarbejde i en virksomhed.
 
Med Odense som vært

Hvorfor lige netop Odense som vært for Thinkers50 handler lige netop om det, som Odense i forvejen er kendt for – historie. Vi fik en hurtig snak med Peter Fisk, vært for Thinkers50 samt forsker indenfor business, om lige netop dette. Her komplimenterede han Odense for at indeholde lige netop det, som Thinkers50’s målsætning er – at skabe historie. Peter Fisk mener, at Odense ikke kunne kan bruges som forbillede for evnen til at skabe historie fremadrette, men også den helt overordnede historie der allerede er at finde i Odense er et forbillede for de mange deltagende i Thinkers50.

3000 studerende tilstede


Over 3000 studerende havde muligheden for at deltage i Thinkers50. De studerende var især at finde øverst i salen, da taleren Alex Osterwalder, forfatter af bogen ”The business mode genereation”, som mange af de studerende gør brug af i deres arbejde samt forskning på blandt andet universitetet.


”Rethinking leadership”


Torsdag var Rasmus Hougaard at finde på scenen til Thinkers50, hvor ”Rethinking leadership” var på dagsordenen. Her gik Rasmus blandt andet i dybden med de tre nøgleelementer, som karakteriserer en god ledelse – heriblandt mindfuldness og selfness. Disse to nøgleelementer var et gennemgående tema torsdag, hvor også taler Jean-Francios Manzoni lagde sit fokus på lige netop dette. Jean-Francios lagde udover dette også fokus på nøglen til god ledelse. Han mener nemlig ikke, at god ledelse kan drives uden at være tilstede nu og her, og man derfor med succes kan gøre brug af mindfullness som værktøj til lige netop dette.

Lukket og slukket

Thinkers50 blev torsdag aften lukket og slukket. De deltagende ledere og studerende er nu sendt tilbage til arbejde, hvor nye idéer er under opsejling ved hjælp af nye værktøjer samt motivation. Niveauet under året Thinkers50 har været højt, og flere af de deltagende har været positiv overrasket over formidlingen samt opsætningen under begge dage. Thinkers50 er tilbage igen næste år, hvor nye emner vil blive taget op til debat.