fbpx

Anlæg af letbaner er oppe i tiden. Men hvad er baggrunden og sammenhængen? I foredraget “Letbane – hvor og hvorfor?” fortæller Steen Lykke om letbaner i både en dansk og europæisk sammenhæng.

Foredrag om letbanespørgsmålet i europæisk sammenhæng

Mød Steen Lykke, teknisk direktør hos Odense Letbane, torsdag den 09. december hos Danmarks Jernbanemuseum, når de inviterer til foredrag om letbanespørgsmålet i en europæisk sammenhæng.

Steen Lykke har tidligere været knyttet til andre store sporbundne projekter som Marmaray Metroen ved Istanbul, Øresundsforbindelsen og Femern Bælt-projektet. Nu er det letbanernes formål, udfordringer og betydning, det gælder.

Steen Lykke er en af Danmarks mest erfarne, når det gælder styring af komplicerede infrastrukturprojekter. Før jobbet som teknisk direktør/COO for Odense Letbane sad Steen Lykke i perioden 2008-2015 i topledelsen for Femern A/S, som har projekteret den faste Femern Bælt-forbindelse mellem Danmark og Tyskland. Steen Lykke har også været direktør i Øresundsforbindelsen fra 1993-2001, hvor han havde ansvaret for tunnelen, alle gravearbejderne i Øresund og koordinering af installationer og jernbane.

JernbaneVIDEN – Aspekter af jernbaner, tog og rejser

Danmarks Jernbanemuseum afholder hver vintersæson en foredragsrække under titlen JernbaneViden. Her tilbyder vi foredrag til de særligt interesserede i mange forskellige aspekter af jernbaner og jernbanehistorie.

Vi inviterer eksterne eksperter, der har særlig viden om tekniske eller historiske emner. Vi har tidligere præsenteret foredrag om forskellige emner som designet af IC3-toget eller danske ingeniørers involvering i anlæg af jernbaner i Iran eller tunnelanlæg i Bosporusstrædet.

Praktiske oplysninger

  • Foredraget foregår på Danmarks Jernbanemuseum torsdag den 09. december 2021 kl. 19.30
  • Der skal købes billet til foredraget. Billetter kan købes på jernbanemuseet.dk
  • Dørene åbner kl. 19.00.
  • Der kan købes varme og kolde drikke i museets jernbanebar.
  • Der er tale om unummererede pladser

MitOdense – det, der samler os