De nye tal betyder, at ledighedsprocenten i Odense er steget fra 4,7 % i januar til 4,8 % i februar 2020. Det svarer til 4.624 fuldtidspersoner
Der er desværre ingen tvivl om at marts kommer til at se værre ud som følge af COVID-19s nedlukning af Odense og resten af landet.
Ledighedstallene fra Danmarks Statistik offentliggøres som vanligt med en måneds forsinkelse, og tallene fra februar afspejler derfor ikke, at tusindvis af danskere i de seneste uger har mistet deres arbejde på grund af corona-virus.
Lige nu skal vi sørge for at håndtere den akutte situation, så godt og effektivt som muligt. Vi skal simpelthen hjælpe de ramte odenseanere, så godt som vi kan, og det knokler medarbejderne benhårdt med lige nu. Det er endnu for tidligt at spå om de langsigtede konsekvenser, for her afhænger meget af, hvor hurtigt virksomhederne får gang i hjulene igen, men vi har politisk sat arbejdet i gang med at finde de tiltag, der kan hjælpe til med at få mere gang i beskæftigelsen igen. Det arbejde foregår både på tværs af de fynske kommuner og lokalt i Odense.
Beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro
Beskæftigelsesindsatsen er suspenderet i Danmark, hvilket betyder at der ikke skal afholdes lovpligtige samtaler med ledige. Jobcentret i Odense tager dog kontakt til ledige Odenseanere med et frivilligt tilbud for at hjælpe dem bedst muligt på vej mod uddannelse og beskæftigelse – også i denne vanskelige tid. Ligeledes følger virksomhedskonsulenter det lokale arbejdsmarked tæt og tilbyde virksomheder hjælp med rekruttering til brancher, hvor der opstår behov for ekstra arbejdskraft.
Økonomiudvalget i Odense har tidligere vedtaget en erhvervspakke til en værdi af mere end 100 mio. kroner, der sammen med de statslige pakker skal hjælpe virksomhederne bedst muligt gennem krisen.
Odense indtager en 4. plads i ledighedsplaceringen i februar 2020. Dvs. Odense har landets 4. højeste ledighedsprocent. I januar 2020 havde Odense landets 6. højeste ledighedsprocent.
MitOdense – det, der samler os