fbpx

De nye tal betyder, at ledighedsprocenten i Odense er faldet fra 6,3 % i juli til 5,9 % i august 2020.

For hele landet er ledighedsprocenten faldet fra 5,2 % i juli til 4,9 % i august 2020.

Vi er i en svær tid, hvor mange har mistet jobbet, og det er ikke mindst gået udover de ufaglærte. Det er en ekstra øjenåbner for, at vi skal løfte de ufaglærte gennem uddannelse og opkvalificering. I budgetforliget satte vi derfor 11 mio. kr. af, så vi hvert år de kommende tre år kan hjælpe 100 ufaglærte i gang med en uddannelse. Det er en usikker tid, vi står i – derfor er det endnu vigtigere, at vi får grebet muligheden for at løfte de ufaglærte til at blive faglærte.

Beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro

Hen over sommeren er der blevet udklækket nyuddannede akademikere.

I august var der 989 Fuldtidsledige medlemmer af akademiske a-kasser under 30 år.

Der kommer mange dygtige akademikere ud fra vores uddannelser, men det er ikke alle, der går direkte ud og finder et job. Derfor skal vi i fællesskab sørge for at matche virksomhederne og de nyuddannede med hinanden, og det er en opgave, vi skal løse sammen som by. Det gør vi blandt andet med vores nyoprettede akademikerjobbank, mens vi i beskæftigelsesalliancen samarbejder bredt med virksomheder, faglige organisationer, a-kasser og uddannelsesinstitutioner om at hjælpe virksomheder og ledige med at finde hinanden.

Beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro

Odense indtager en 13. plads i ledighedsplaceringen i august 2020. Dvs. Odense har landets 13. højeste ledighedsprocent. I juli 2020 havde Odense også landets 13. højeste ledighedsprocent.

Den aktuelle ledighedsprocent er 6,0 % svarende til 5.812 fuldtidspersoner.

Bemærk at tallene ovenfor sammenligner ledighedsprocenten for august 2020 med ledighedsprocenten for juli 2020, som de så ud da Danmarks Statistik offentliggjorde dem. Danmarks Statistik har i forbindelse med offentliggørelsen af augusts ledighedstal nedjusteret ledighedsprocenten for juli 2020 for Odense fra 6,3 % til 6,2 %.

MitOdense – det, der samler os