fbpx

Forsamlinger på flere end 10 personer er midlertidigt forbudt på grund af coronasmitten i Danmark. Men i flere tilfælde overholder især unge ikke påbuddene, og det risikerer at føre til hurtigere smittespredning af coronavirussen.

Derfor har Odense Kommune, SSP og UngOdense indgået samarbejdet om en kampagne, der skal få unge til at føle sig som en del af et fællesskab, selv om de opholder sig hver for sig.

Vi står midt i en meget svær situation med coronasmitten, og vi skal alle sammen gøre alt, hvad vi kan, for at smitten ikke spreder sig. Jeg har en klar opfordring til alle vores unge i Odense: Drop festerne i en periode og lad være med at mødes i større grupper – se hinanden online i stedet. Vi kan godt være der for hinanden, selvom vi ikke mødes fysisk.

Borgmester, Peter Rahbæk Juel

Det er en stor forandring for os unge, at vi ikke længere kan ses med vores venner i og efter skolen. Så det er forståeligt, at mange savner fællesskabet og kan føle sig ensomme derhjemme. Men det er en god idé at droppe festerne for en periode – vi må også tage vare på os selv og hinanden. Heldigvis har vi en masse digitale muligheder for at mødes online.

Næstformand for Odense Fælleselevråd, Amalie J. Møllerhøj

Under #sammenhverforsig vil Odense Boldklubs spilletrup også bakke op og sende hilsen hjemmefra om at passe på hinanden og blive hjemme. Her vil du møde Oliver Lund, Jens Jakob Thomasen og Janus Drachmann, som opfordrer til at blive hjemme og møde vennerne online.

Det er en vanskelig tid for alle, og som ungt menneske kan det være svært at finde sig til rette. Coronavirussen har lukket ned for det samfund, vi kender, og hvad skal man gøre af sig selv? Det er dog ekstremt vigtigt, at man holder sig hjemme og ikke mødes med sine venner på fodboldbanen, i parker eller andre steder. 

Der er risiko for, at du kan blive smittet med coronavirus og blive syg. Eller du kan smitte ældre eller folk, der er syge i forvejen, og det er farligt for dem. 
Så snak sammen online og lav lektier, læs en bog, dyrk hjemmetræning eller se en serie.

 MitOdense – det, der samler os