fbpx

Vi drømmer hver dag og drømmer måske endnu mere i denne tid, hvor landets grænser er lukkede og vi ikke må opholde os blandt mange mennesker som følge af COVID-19. Men Anja nøjes ikke med at drømme – hun lever drømmen

Af Hannibal Klok

For en uges tid siden afprøvede MitOdense et nyt delkoncept på MitOdense Instagram. Vi forlod simpelthen Odense og tog med Odenseanske Anja ud i Europa. Det blev en stor succes.

Jeg valgte at hoppe ud af min vante hverdag, opsige min bolig, bil og sælge alt og kun beholde det, jeg kan have med mig. Jeg købte Bumle, en autocamper og mit nye hjem, bil og arbejdsplads. Vi kører afsted på ubestemt tid.

Anja Robanke

Hvorfor har jeg valgt at leve sådan?
Det er der faktisk mange gode grunde til. Helt kort, så elsker jeg at rejse, og jeg har et arbejde, jeg kan tage med mig på farten. Så for et lille års tid siden, sprang jeg ud som freelancer. Bumle blev købt og et koncept var i gang.
Jeg er inspireret af udlandet, simple living, tiny houses, minimalisme. I en kombination af dette kunne jeg mærke, at de ting, som jeg ejede bare blev ting – jeg fik mere og mere lyst til at leve enkelt.
Derfor blev beslutningen og salget af mine ting ret nem, naturlig og det føltes som en lettelse.
Livet i Bumle er fantastisk – ca. 11 kvm – han er både mit hjem og arbejdsplads OG mit transportmiddel. Og det er luksus, for det tager ingen tid at gøre rent ?
Mine Islandsture har inspireret mig rigtig meget på mange områder i mit liv. På Island lærte jeg, at det er muligt at rejse og arbejde på samme tid. (Læs videre efter billederne)

Da jeg sad i Odense, så jeg heller ikke mine kunder
Jeg er freelance grafiker og fotograf. Rent praktisk betyder det, at jeg har kunder i Danmark, som jeg laver forskelligt grafisk arbejde til. Og når jeg er hjemme i Danmark, så kan jeg også lave fotoaftaler.
Det kan være alt fra en nystartet virksomhed, der skal bruge et logo, en lille hjemmeside og et visitkort. Men det kan også være en fastetableret virksomhed, der løbende har brug for opgaver, nyhedsbreve, brochurer, flyers osv.
Og som noget nyt er jeg begyndt at holde foredrag. Det er så fedt, for jeg elsker at dele ud af mit liv, og hvis jeg kan inspirere andre til at gøre nogle ting anderledes i deres liv, så de i bund og grund bliver mere glade, så er jeg glad!
Hele ideen er, at jeg kan arbejde på afstand. Før da jeg sad i Odense, så jeg heller ikke mine kunder. Ikke så tit i hvert fald. Og jeg kommer jo hjem 3-4 gange om året, så der kan vi altid stikke hovederne sammen.

‘Normale arbejdsdage’
Når jeg ikke arbejder, så elsker jeg at komme ud og opleve. Og det er jo DERFOR, jeg lever som jeg gør (Eller én af grundene). ‘Normalt’ arbejder man for at tjene penge, så man kan holde fri og opleve. Men jeg kan kombinere det hele hver dag.
Jeg har dog mere fokus på arbejde i hverdagen, hvor mine kunder også er på arbejde, men lige nu har jeg Spaniens varme, som jeg kan nyde hele tiden. Dog uden at klage, så kan Bumle blive liiiiiidt varm at sidde i nogle gange. I weekenderne rejser jeg mere intenst rundt og nyder naturen. 

Jeg bor f.eks. på Lidls parkeringsplads
Jeg bliver tit spurgt til, hvor jeg overnatter og arbejder undervejs, og det gør jeg faktisk alle steder – lige fra en Lidl parkeringsplads til smukke områder med søer eller i skoven. Det vigtigste for mig rent overnatningsmæssigt er, at jeg føler mig tryg. Og så må det gerne være gratis for at holde udgifterne nede.
Faktisk kan denne app ’Campercontact’ svare sig, også hvis man bare skal afsted på en kort tur. For den koster kun 45 kr. om året, så det er blot en nat gratis og du har sparet en campingplads. Den har en masse filtre du kan sætte på, om du vil bo gratis eller for fx over eller under 10€, om du skal have strøm, tømme toilet, have bad osv. Den bruger jeg meget afhængig af, hvad jeg har brug for.
De fleste steder er knap så romantiske, men de er gratis.

Men hvad nu med den her COVID-19?
Rigtig mange har skrevet til Anja for at fortælle om situationen i Danmark og at hun skulle komme hjem nu. I nedenstående billede kan du læse Anjas svar:

Du kan følge Anjas drømmerejse via hendes Instagram.

MitOdense – det, der samler os

MitOdense anvender cookies. Ved at bruge mitodense.dk, har vi behov for at du godkender vores brug af cookies på siden. Cookies er lovpligtigt at informere om og med til at gøre din oplevelse bedre.   Læs mere