fbpx

Så er ‘Historier fra Odense’ klar med en frisk Podcast.

Der er fokus på 1950’erne i Odense med ord som knallert, striptease, bh, stilethæle, fotomodel, brugtvogn, eurovision, campist, mønttelefon og statussymbol

Fortællingen sker hos Tidens Samling med Odenses stadsarkivar Johnny Wøllekær og denne gang er det 1950’ernes Odense, der er i fokus. Det var årtiet med nye ord som knallert, striptease, bh, stilethæle, fotomodel, brugtvogn, eurovision, campist, mønttelefon og statussymbol.

Det var en tid med strut i skørterne og drømme om bedre tider efter krigen. Du kan høre om brudebuketter i stor størrelse for at dække over graviditeter på bryllupsbillederne og de mange skilsmisser, der prægede 1950’erne – sikkert et resultat af de mange fornuftsgiftemål.

Hør også om udviklingen i indretning og møblement, hvor det hele bliver lettere og mere farverigt – og hvor tidens danske designs blev berømt i hele verden.

Det er også årtiet, hvor Odense Rådhus endelig bliver færdigbygget efter krig og mangel på byggematerialer. Rådhuset udsmykkedes med moderne kunst, der var skænket til byens hus.

I 1950’erne begynder drømmen om eget hus og du kan høre om de mange Kochhuse, der bygges i Odense og om bilerne, der fulgte med, når man skulle fra forstaden og ind til Odense på arbejde.

Det er også her, at ”husaltret” holder sit indtog i hjemmet. Dem, der fik fjernsyn, fik mange gæster, der gerne ville se med. Så gjorde det mindre, at kukkassen kun havde en tv-kanal.

Du kan også høre om den store fodboldhelt Jørgen Leschly Sørensen, der fik sin bog forbudt på børnebiblioteket, fordi den roste den professionelle fodbold.

1950’erne var årtiet, hvor musik og tøj for første gang markedsføres til teenagere og den første snak om, hvorvidt afstraffelse med spanskrør skulle afskaffes.

Hør dette og meget mere i denne podcast, der er produceret i samarbejde med Tidens Samling.

Hør podcasten her på SoundCloud

MitOdense – det, der samler os