fbpx

Vi er ved at vænne os til at der ikke sker ret meget i byen som følge af COVID-19 restriktioner. Det må bare ikke ske

Leder af Hannibal Klok

Heldigvis er der julelys forude.

Vi mennesker har det med at tilpasse os den virkelighed, vi lever i. Lige nu kan det bare få konsekvenser på længere sigt.

Vi kan ikke komme ud, som vi gjorde før hen. Altså tage på restaurant eller café og derfra videre til en drink eller øl.

Så hvad gør vi så?

Der er rent faktisk mange i Odense, der arbejder hårdt og kreativt for at skabe oplevelser. Men benytter vi os af mulighederne?

I denne uge er der store danske navne på plakaten hos Posten, som afvikles i Dok.5000. Her må sidde 500 personer. Men på trods af navne som Magtens korridorer, Annika Aakjær og Tim Christensen, så er der ikke udsolgt.

Har vi vænnet os til, at der ikke sker ret meget længere og derfor ikke gider. Festen slutter jo kl. 22 og det er også ved at være noget koldt udenfor. Eller er vi blevet bange for COVID-19 og ikke vil tage chancen blandt mange fremmede.

Der ligger nok en kombination af begge scenarier i øjebliksbilledet.

Der er heller ikke meget julefrokost i vente. Omvendt kan det måske lægge en dæmper på diverse krænkelse, så det er nok meget godt i år.

Men vi skal vare passe på, at vi ikke tilpasser os den nye virkelighed så meget, at vi ikke kan slippe den igen. Det vil have store konsekvenser for byliv og kulturliv i Odense og resten af landet.

Opfordring herfra er, at tage de oplevelser der nu er tilgængelige og nyde dem. Alle steder har super meget fokus på at passe på os.

Nå, men lad os lige slutte af med lidt julelys, for eftersigende, så tænder juletræet på Flakhaven I denne uge. Hvornår holdes hemmeligt, da det ellers vil resultere i mange mennesker samlet på et sted. Det går ikke. Men der er lys i vente i denne mørke tid.

Og måske vigtigst af alt, så åbner der en passage til fodgængere fra Vestergade til Overgade på fredag. Det har vi ventet på I mange år efterhånden.

Vi ses i julelysenes skær.

MitOdense – det, der samler os