fbpx

På DR 1 ruller julekalenderen ‘Julefeber’ med masser af scener fra Den Kongelige Balletskole i København. Der er også julefeber i Odense

Det Kongelige Teater balletskolen Odense
FRISKOLE, BALLET & moderne dans UNDER SAMME TAG
Frede og Bjørn giver den gas på dansegulvet i julekalenderen, hvor håb og drømme fylder lokalerne. I Odense håber og drømmer de unge mennesker ligeledes.

Men alting er bare anderledes i øjeblikket.

Den traditionsrige juleforestilling i Rådhuset blev aflyst. En forestilling der vækker glæde blandt alle aldersgrupper.

Det Kongelige Teater Balletskolen Odense er en moderne friskole med profil af kulturinstitution. Skolen tilbyder en unik grunduddannelse inden for klassisk ballet og moderne dans i et innovativt læringsmiljø, hvor dans, dannelse og boglig uddannelse danser sammen.

På Balletskolen foregår skolegang (det kalder de Læseskole) og dans/balletundervisning samme sted, men er opdelt for at skabe klarhed over den boglige og kunstneriske del. Det fungerer rigtig godt for eleverne. Det betyder, at de ved, hvornår der er dans/ballet og hvornår der er boglig undervisning. Udover en grunduddannelse som danser, får eleverne også en skolegang, der svarer til folkeskolens. Skolen har to linjer, en Balletlinje og en Danselinje.
Skolen har elever fra 0. klasse til og med 9. klasse, og tilbyder også SFO. 

Læs meget mere på: kglteater-odense.dk

EN MAGISK HVERDAG
Det er helt specielt at være elev på Balletskolen. Det er en verden med dans og bevægelse – med lektier, kostumer og eventyr og med træning, prøver og forestillinger. At blive ballet eller moderne danser er en uddannelse fyldt med oplevelser og muligheder. For nogle kan det være et valg for livet.

Gennem undervisningen forberedes eleverne i grundskolen til et liv som professionelle scenekunstnere. Men allerede nu formidler de dansen. Det Kongelige Teater Balletskolen Odense optræder adskillige gange årligt med forestillinger og workshops og skaber glæde og unikke oplevelser for deres publikum.

I fremtiden arbejder Balletskolen på:
Det Kongelige Teater Balletskolen Odense arbejder på at få sit eget ungdomskompagni.

Det Kongelige Teater Balletskolen Odenses fysiske rammer følger skolens udvikling. Skolen skal i sin “fysiske” form fremtræde inspirerende og klassisk, men alligevel moderne.

Det Kongelige Teater Balletskolen Odense er medlem hos MitOdense.

MitOdense – det, der samler os