fbpx

Det bliver med en perlerække af arrangementer, at Institut for Idræt og Biomekanik 23.-27. august fejrer sit 50-års jubilæum. 

Idræt, kultur og samfund

Jubilæumsugen indleder med en todageskonference med fokus på den humanistiske og samfundsvidenskabelig idrætsforskning. På konferencen vil en række af Danmarks fremtrædende idrætsforskere bidrage med præsentationer, der sætter idræt og idrætsbegrebet ind i en større samfundsmæssig kontekst.

Konferencen ”Idræt, kultur og samfund” løber af stablen mandag og tirsdag 23.-24. august i Odense

Sunde muskler og led

Konferencen ”Exercise is medicine for muscle and joint health – moving with the past into the future” sætter fokus på, hvorledes fysisk aktivitet i stigende grad anerkendes som led i forebyggelse og behandling af muskelskeletale dysfunktioner, smerte og funktionsnedsættelse. Konferencen vil, gennem nedslag i væsentlige milepæle for forskningen, tage en pejling på, hvor området kommer fra og hvor det bevæger sig hen.

Konferencen, der arrangeres af instituttets Center for Sundhed i Muskler og Led mandag d. 23. august

Børn, fysisk aktivitet og sundhed

Børns fysisk aktivitet og sundhed har været et stærkt forskningsområde på instituttet i flere årtier. Forskningsområdet bliver I jubilæumsugen taget under kærlig behandling med konferencen ” Children’s physical activity and health – a research area more crucial than ever!”. Konferencen sætter bl.a. fokus på den forskning, der danner grundlag for sundhedsmyndighedernes anbefaling om børns fysisk aktivitet. Konference giver desuden en række eksempler på vellykkede, forskningsbaserede koncepter udviklet af nogle af instituttets medarbejdere.

Konferencen foregår onsdag d. 25. august.

Innovation i højsædet

”Nordic Sports Innovation Summit” tager pulsen på innovation og entreprenørskab i sportsindustrien. Arrangementet byder på en række inspirerende oplæg og en udstilling, hvor innovative virksomheder præsenterer deres nyeste produkter. Der vil desuden blive afholdt en konkurrence, hvor studerende dyster om at have den mest potente forretningsidé.

Nordic Sports Innovation Summit finder sted torsdag d. 26. august

Reception og boglancering

På jubilæumsugens sidste dag afholdes selve jubilæumsarrangementet, hvor der vil være taler og oplæg fra nogle af instituttets markante medarbejdere samt nærmeste samarbejdspartnere. 

Arrangementet foregår fredag d. 27. august, og afsluttes med en reception for instituttets ansatte og tidligere medarbejdere – samt inviterede samarbejdspartnere.

Læs mere om Institut for Idræt og Biomekaniks 50-års jubilæum her

MitOdense – det, der samler os