fbpx

Det kan være en person eller forening/organisation, der gør en forskel for Odenses udsatte og sårbare borgere

Odense er fyldt med frivillige ildsjæle, der gerne går gennem ild og vand for at hjælpe andre i nød. Derfor hyldes de på en festdag, for at anerkende det arbejde de gør.

Den nationale frivillighedsdag, den 25. september, danner for 14. gang rammen om en fejring af foreninger og frivillige i Odense. På dagen afholdes det årlige FrivilligGalla, som er en kæmpe fest for alle byens mange frivillige, og her uddeles fem priser til privatpersoner, foreninger og organisationer, som gør en ekstra indsats for Odenses udsatte og sårbare.

Om de fem priser
Ildsjæleprisen er aftenens hovedpris og gives til en frivillig social forening/organisation, der har udmærket sig særligt i det seneste år.
Kickstarteren belønner nytænkning og iværksætterånd.
Den Bæredygtige sætter fokus på den bæredygtige tankegang, der tænker i langsigtede og ansvarlige løsninger.
Holdspilleren fejrer det gode samarbejde mellem foreninger og evt. med virksomheder og kommune.
Stjernen hylder en enkelt person for en mangeårig frivillig social indsats.

Det er Odenses borgmester, som uddeler Ildsjæleprisen, mens de øvrige priser bliver uddelt af de fire rådmænd.

Det er et udvalg af medarbejdere i Odense Kommune der vælger, hvem der skal vinde de fire af priserne. Udvalget udpeger også tre nominerede til Ildsjæleprisen blandt alle de indstillede kandidater i kategorien . Alle tre nominerede inviteres med til FrivilligGalla, og vinderen bliver fundet ved en afstemning blandt deltagerne. 

Der er åbent for indstillinger frem til den 19. august 2020. 

De heldige vindere vil modtage enten pengepræmier fra Kulturmaskinens Julegalla og Odensekaldenderen eller gavekort til nogle af Odenses mange kulturoplevelser. 

MitOdense – det, der samler os