fbpx

Efter påske sigter statsminister Mette Frederiksen og resten af regeringen efter en stille og rolig genåbning af Odense og resten af Danmark

Odense ligger stille og mange kæmpe for at beholde deres drømme. Alle vil gerne hjælpe, men har også egen levevej at tænke på, så det er en sej kamp for alle i Odense og resten af Danmark. Nogle har COVID-19 tæt på livet og kæmper en helt anden kamp. Og hvad gør vi så – kan vi begynde at åbne op for Odense og Danmark? Kan vi holde os fra hinanden i påsken?

Det er absolut sandsynligt, at vi kigger ind i en gradvis, kontrolleret, stille og rolig genåbning af Danmark. Men danskerne skal fortsat – og i lang tid endnu – holde afstand til hinanden og spritte af.

Statsminister Mette Frederiksen

Statsminister Mette Frederiksen taler om at se fremad og om åbning af landet, men hele tiden med det forbehold, at vi danskere fortsat holder afstand. For ellers kan korthuset falde. Og det kan falde hurtigere end vi forestiller os. Og så bliver situationen i Danmark langt mere alvorligt.

Vi kommer ikke til at sidde tæt sammen i tog, busser og metroer, som vi har været vant til. Eller stå rigtig mange mennesker meget tæt og holde en god fest sammen. Vi kommer til at arbejde mere forskudt, end vi har været vant til, møde på forskellige tidspunkter. Alle børn kan ikke komme i skole på samme tid, og alle unge kan heller ikke komme i gang med uddannelsen på samme tid.

Vi kommer til at lægge store dele af vores almindelige liv om. Vi kommer ikke til at vende tilbage til det Danmark, som det var før 6. marts.

Statsminister Mette Frederiksen 

Mette Frederiksen i interviewet i 21Søndag på DR 1

MitOdense – det, der samler os