fbpx

H.K.H. Kronprinsessen overværer Odense Symfoniorkesters koncert og markering af samarbejdet ”Mind the Music”

Det bliver en særlig koncertoplevelse, når Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen den 4. juni gæster Odense Koncerthus, hvor Odense Symfoniorkester markerer samarbejdet ”Mind the Music”.

Kronprinsessen har takket ja til invitationen fra Odense Kommune og deltager i sin egenskab af protektor for Psykiatrifonden og Landsforeningen SIND. Foreningerne står sammen med Odense Symfoniorkester bag en særlig koncertrække, der, med afsæt i beretninger fra den klassiske musik, sætter fokus på psykisk sårbarhed og det mangfoldige sind.

Musikkens ophavsmænd illustrerer sindets afkroge  

Når kunsten bevæger sig rundt om det psykisk vanskelige, skaber den også rum for forståelse.

Netop den tanke er drivkraften bag Odense Symfoniorkesters samarbejde med Psykiatrifonden og SIND om det unikke koncertkoncept ”Mind the Music”.

Samarbejdet for orkestrets igangværende sæson 20/21 udgør en serie bestående af 6 symfoniske koncerter, der er dedikeret til udvalgte komponister, der har beriget den fælles kulturskat fra krydsfeltet mellem det raske og det syge sind. Med afsæt i de menneskelige historier bag noderne, præsenteres publikum for musikkens mange kvaliteter med rum til refleksion. Yderligere aftabuiseres psykisk sårbarhed til de enkelte koncerter ved et fagligt eller personligt oplæg fra en gæstevært.  

Alt for mange, særligt blandt vores unge, oplever psykiske udfordringer, ensomhed og sårbarhed. Derfor skal vi aftabuisere emnet, så vi kan tale om det – og hjælpe hinanden. Derfor synes jeg, at initiativet til denne koncertrække er både sympatisk og inspirerende, og jeg er glad for, at Kronprinsessen deltager i koncerten. Mental sundhed er et område, der allerede arbejdes hårdt med, og Kongehusets opbakning er et vigtigt rygstød til en vigtig sag.

Borgmester Peter Rahbæk Juel.

Kultur, trivsel og forsmag på nye begyndelser

Også hos Odense Symfoniorkester er man fuldt bevidst om kulturens evne til at understøtte og styrke fællesskabet. Dog har musikchef Finn Schumacker bemærket, at konceptet ”Mind the Music” giver både publikum og orkester noget ekstra med fra koncerterne: – For OS går kultur og velfærd hånd i hånd, og derfor har det glædet mig meget at opleve både musikernes og særligt publikums positive respons. Allerede fra den første koncert, har orkestret fundet det meget meningsfuldt at kunne aktualisere og indvie publikum i musikken på en helt ny måde. Samtidig er vi, som kulturinstitution, stolte over at kunne bidrage til at belyse et samfundsrelevant tema, der ofte er tabubelagt og kan være svært at italesætte, udtaler musikchefen.

Tid og Sted:

Torsdag d. 4. juni, kl. 19.20

Odense Koncerthus, Claus Bergs Gade 9, Odense C 5000. Www.odensesymfoni.dk/koncerter

MitOdense – det, der samler os