fbpx

OFF – Odense International Film Festival åbner den 24. august, med deltagelse af Hans Kongelige Højhed Kronprinsen, som har takket ja til invitationen fra Odense Kommune.

Filmskabere fra hele verden får kongeligt selskab ved årets udgave af OFF – Odense International Film Festival. Odense Kommune har inviteret filmfestivalens protektor, H.K.H. Kronprinsen, til åbningsfesten – Kick OFF –  hvor Kronprinsen får lejlighed til at overvære en humørfyldt aften med taler, dans og naturligvis en masse film i det korte format.

Det er et stort og velfortjent skulderklap, at Kronprinsen viser sin opbakning ved at deltage i åbningen af OFF – Odense International Film Festival 2020. Det er en anerkendelse af det meget store udviklingsarbejde, der er blevet lagt af arrangørerne siden festivalens start – et udviklingsarbejde, som har bragt OFF – Odense International Film Festival op på et højt internationalt niveau. Det er værdifuldt for Odense, for et rigt og levende kulturliv gør byen spændende at bo i, og trækker besøgende til byen, så endnu flere kan få øjnene op for Odenses mange kvaliteter

Borgmester Peter Rahbæk Juel

OFF – Odense International Film Festival begyndte i 1975, og i de seneste år har festivalen gennemgået en rivende udvikling, som har betydet, at den i 2013 blev anerkendt som Danmarks første Oscar-kvalificerende filmfestival.

Dermed blev både vinderen af Hovedkonkurrencen og Den Danske Konkurrence sendt videre til USA. Fra 2015 kunne Odense Internationale Filmfestival også sende vinderen af Animationskonkurrencen videre – og siden 2018 er vinderen af Dokumentarkonkurrencen også gået til Oscar-selektionen.

Således bliver samtlige vindere fra vores kortfilmskonkurrencer til den prestigefyldte Oscar-komité. Desuden har OFF – Odense International Film Festival siden 2019 kunne sende én kandidat videre til European Film Awards, ligesom de nominerede til Robert prisen for Bedste Danske Kortfilm også findes blandt deltagere på festivalen.

Filmfestivalen er Danmarks Internationale, Oscar-kvalificerende, kortfilmfestival – og med sin opstart i 1975 er det landets ældste filmfestival.

MitOdense – det, der samler os