fbpx

Danmarks største festspil sprudler af energi og glæde, allerede fra første øvedag i Den Fynske Landsby. TOMMELISE, som er årets forestilling, tager sig selv alvorligt, og 46 børn og unge øver her, hver eneste dag helt frem til premieren den 14. juli kl. 16.00

Siden audition dagene tilbage i januar 2020 har de medvirkende og hele det øvrige team omkring TOMMELISE, ventet i spænding og med nerverne uden på tøjet. Det har været et meget langt “Corona” år, og nu glæder vi os mere end nogensinde før, til igen at stå på scenen i Den Fynske Landsby.

Festspillenes øvelokaler har siden marts emmet af teater- og spilleglæde. Der er blevet knoklet med både replikker, sange, noder og dansetrin i massevis. Der er blevet grint af sjove ting, og skumlet over svære passager. Arbejdet er ikke færdigt endnu, og efter en velfortjent sommerpause er alle børn og unge nu klar til de intensive prøver, der går forud for premieren.

At vi er Danmarks største festspil forpligter­ – og det er en forpligtelse vi med glæde tager på os. Derfor har Julie Strange i år komponeret nogle helt nye musicalnumre til forestillingen og Carsten Friis har moderniseret manuskriptet, så musicalen kommer til at fremstå præcis ligeså eventyrlig og festlig så selv H.C. Andersen, ville have elsket det! Og dét glæder vi os enormt meget til at vise”, fortæller H.C. Andersen Festspillenes formand Rune Kallager og fortsætter ”Vi glæder os også til, at vise alle vores publikummer, de mange spændende finesser og skjulte detaljer ved scenearbejdet, som jeg vil sige i år, er steget en tak i sværhedsgrad.

H.C. Andersen Festspillenes formand Rune Kallager

Fakta om H. C. Andersen Festspillene

·      H.C. Andersen Festspillene er et af Danmarks største friluftsspil

·      I 2019 overværede over 20.000 publikummer ”Nattergalen” i Den Fynske Landsby

·      46 børn og unge er på scenen under ”Tommelise”

·      ”Tommelise” er nummer 56 i rækken af friluftsspil

MitOdense – det, der samler os