fbpx

Onsdag den 21. april åbner Danmarks Jernbanemuseum igen dørene for besøgende

Gratis entré og forlænget åbningstid
For at fejre genåbningen er der helt ekstraordinært gratis entré til alle på genåbningsdagen, og museet har udvidet åbningstiden til kl. 18.00.

Vi har ventet på det her øjeblik så længe, og i forbindelse med genåbningen, har vi arrangeret en helt særlig dag.

Steen Ousager, direktør, Danmarks Jernbanemuseum

To nye udstillinger
På dagens program eråbningen af museets to nye udstillinger ”Velkommen i samlingen 2020” og ”Jernbanekvinder.”

I særudstillingen ”Velkommen i samlingen 2020” vises de genstande, som museet valgte at indsamle i året 2020. Blandt de mange genstande ses blandt andet et udpluk COVID-19 opmærkning fra S-tog sammen med andre genstande, som et postkort fra KZ-lejren Neuengamme afsendt af togbetjent og modstandsmand Børge Køngerskov, samt glas fra indvielsen af færgeruten Rødby-Puttgarden. Udstillingen kan ses til og med d. 25. juni 2021.

I udstillingen ”Jernbanekvinder” sættes fokus på de kvindelige ansatte i jernbanehistorien – og den besvarer spørgsmål som: ”hvornår begyndte man første gang at lave uniformsbeklædning til de kvindelige jernbaneansatte – og hvordan ser en graviditetsuniform egentlig ud?”. Udstillingen kan ses indtil 25. juni 2021.

Minidamptog
For at fejre åbningen, kører vi med mini-damptoget på vores udendørs minitogsanlæg. Mini-damptoget er modelleret efter et rigtigt Orenstein & Koppel Industri-lokomotiv. Der fyres op med kul og vand som ved et rigtigt damplokomotiv, hvilket virkelig giver en autentisk oplevelse og fører såvel børn som voksne tilbage i tiden. Turen går gennem det danske kulturlandskab og forbi jernbanehistoriske miljøer i børnestørrelse.

Minidamptoget kører onsdag, torsdag og fredag kl. 12.15 til 15.15. I tidsrummet kl. 10.30 til 12.15 og igen kl. 15.30-17.30 kører vi med MY-minitoget.

Vi er klar til at håndtere både kontrol af coronapas og myndighedernes øvrige retningslinjer, og vi har fuldt fokus på sikkerheden. Vi råder over mange kvadratmeter indendørsudstillinger og store udendørsarealer, så der er masser af plads og trygge rammer til vores gæster.

Steen Ousager, direktør, Danmarks Jernbanemuseum

MitOdense – det, der samler os